Universiadé után csapatbajnokság

Remek körülmények és fantasztikus hangulat jellemezte Tajpejben az Universiadét. A nyíregyházi Szikszai Róbert pedig duplán jól érezhette magár, a diszkoszvetők versenyében harmadik lett. Ez pályafutása egyik legnagyobb sikere. A versenyzők dolgát nehezítette, hogy nagyon meleg volt, és a dobókör is nagyon tapadt, vagy ahogy a diszkoszvetők mondják, fogós volt.

- Jobb mint ha csúszna, így nem lehet kiesni a körből. Sokáig a második helyen álltam, végül bronzérmes lettem, de nem vagyok szomorú miatta – mondta Szikszai Róbert atléta.

Szikszai Róbert a negyedik helyen állt a ranglistán a verseny előtt, és sokan azt gondolták az egyik román atléta lesz majd a nagy riválisa. Ez részben igaz volt, mert mindketten egyenletes teljesítményt nyújtottak, a későbbi győztes amerikai diszkoszvető azonban egy jó dobással megnyerte a versenyt. A szakemberek szerint Szikszai Róbert jó formában van, és a hátralévő versenyeken még remek eredményeket érhet el.

- Nem jött még ki az a nagy dobás Robiból ami benne van. Ez akár új egyéni csúcsot is jelenthet még a hátralévő versenyeken - mondta Kerekes László edző

Legközelebb a hétvégén lép dobókörbe a nyíregyházi atléta. Ekkor rendezik a csapatbajnokság döntőjét, ahol Nyíregyháza Debrecennel közösen indít csapatot. Tavaly az élen végeztek a mieink, így szeretnék megvédeni címüket.

Dankó László