Ültess egy fát a holnapért!  - Szombaton kezdődött meg a növények átadása
Ültess egy fát a holnapért! - Szombaton kezdődött meg a növények átadása

Október 3-án, szombaton megkezdődött az „Ültess egy fát a holnapért!” Városszépítő program keretében a megigényelt növények átadása.

A pályázók reggel 6 órától folyamatosan érkeztek a NYÍRVV Nonprofit Kft. székhelyén kialakított átvételi ponthoz.

 Az ünnepélyes átadón Bajnay Kornél önkormányzati képviselő és Petró Árpád, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője adta át a gömbkőriseket új tulajdonosuknak.

Az „Ültess egy fát a holnapért!” elnevezésű pályázat is része annak a Dr. Kovács Ferenc polgármester által kezdeményezett nagyszabású fásítási programnak, melynek keretében, az önkormányzat és a NYÍRVV Nonprofit Kft. együtt hirdette meg a növények igénylésének lehetőségét 2019-ben.

A program keretében a lakosság, valamint az önkormányzati fenntartású intézmények is igényelhettek díszfát, díszcserjét.

Az akció célja a város zöldfelületeinek további növelése, valamint a helyi közösségek szemléletformálása, új zöldfelületek létesítése és megőrzése.

A telepítésre kerülő növények fajtáit a NYÍRVV Nonprofit Kft. szakemberei határozták meg, az érintett terület sajátosságainak és az ültetés szempontrendszerének figyelembevételével.

Az elfogadott pályázatok alapján – a veszélyhelyzet miatt tavasszal elmaradt akciót pótolva – 2020 őszén 140 pályázónak, 166 db lombhullató fa, 98 db fenyőféle és 1186 db cserje kerül kiosztásra.

 

Kapcsolódó galéria

A Városszépítő program növényeinek átadása