„Ültess egy fát a holnapért!” – Közel 150 sikeres pályázat a NYÍRVV újabb akcióján

A NYÍRVV Nonprofit Kft. 2024-ben ismét nagy sikerrel hirdette meg az „Ültess egy fát a holnapért!” akcióját, amelynek keretében Nyíregyháza lakossága, valamint az önkormányzati fenntartású intézmények díszfákat, díszcserjéket és örökzöldeket igényelhettek. A programra sikeresen pályázók április 20-án kívül még 27-én vehetik át elnyert növényeiket a társaság Tüzér utcai telephelyén.

Idén is nagy volt az érdeklődés a NYÍRVV Kft. „Ültess egy fát a holnapért!” akciója iránt. A városszépítő pályázat része annak a dr. Kovács Ferenc polgármester által kezdeményezett nagyszabású fásítási programnak, amelynek keretében eddig már százezernyi fát és cserjét ültettek el városszerte. A város zöldfelületeinek bővítését célzó program keretében a lakosság, valamint az önkormányzati fenntartású intézmények díszfát, díszcserjét és örökzöldeket igényelhettek. A kezdeményezés nem csupán a város zöldfelületeinek bővítését célozza meg, hanem a helyi közösségek zöldtudatosságának fejlesztését is.

„Már csak azért is nagyon hasznosnak tartom a kezdeményezést, mert így mindenki egy kicsit részesülhet abban, hogy környezettudatosan éljen. Volt egy olyan felhívás, ami arra hívta fel Nyíregyháza lakóinak figyelmét, hogy minden egyes fa, amit elültetünk, az egyrészt segít abban, hogy levegőt termeljen, másrészt csökkentse azt a terhelést, ami egyre jobban nehezedik a városra a gépjárműhasználat miatt. A fák hűtik a környezetüket, főleg olyan meleg években, amelyeknek elébe nézünk. A mostani meleg tavasz alapján ez sem egy utolsó szempont lesz”

mondta Várkondi Gábor nyíregyházi lakos. A NYÍRVV szakemberei nemcsak a növények kiosztásában segédkeztek, hanem tanácsokkal is ellátták a lakosságot az ültetés és a későbbi gondozás módjáról. Az ültetendő növények kiválasztása során a társaság munkatársai az érintett területek sajátosságait és a közművek helyzetét is figyelembe vették. Idén közel 150 pályázatot bíráltak el pozitívan.

„Az Ültess egy fát akciónkat még február végén hirdettük meg. A pályázat keretében 142 pályázat érkezett, amiből 28-at el kellett utasítanunk”

– emelte ki Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója. Az önkormányzat és a városüzemeltető társaság környezetszépítésre irányuló kezdeményezései növelik Nyíregyháza zöldterületeit és javítják azok minőségét. A lakosság továbbra is aktívan részt vehet a város környezetének tudatos fejlesztésében, ugyanis a NYÍRVV évente több városszépítő akciót is hirdet. Ezekről közvetlenül a nyirvv.hu oldalon tájékozódhatnak. A nyertesek még április 27-én, szombaton is átvehetik növényeiket a NYÍRVV Tüzér utcai telephelyén, amiről e-mailben értesítenek minden érintettet.