Újulnak a nyíregyházi járdák
Folynak a járdaépítési és helyreállítási munkálatok Nyíregyházán, amelyek több mint 30 helyszínt, 6 városrészt érintenek. A kivitelezés augusztus végén kezdődött, a teljes járdahelyreállítási és építési program előreláthatóan november végére befejeződik, és nettó 155 millió forint önkormányzati forrásból valósul meg.

Az Ungvár sétányon, az Arany János Iskola uszodájának bejárata előtti térnél több mint 200 méter hosszon teljesen felújítják a járdát. Korábban már egy másik szakaszon építették újjá a járdát, tavaly pedig az út és a parkoló kapott új aszfaltburkolatot, a mostani munkával pedig komplett lesz a környéken a rekonstrukció. Ez az egyike a három legjelentősebb, legnagyobb felületű beruházásnak az Alsóbaduri és az Orgona utcai beruházás mellett. A járdaépítési program további helyszínei a Géza utca Szegfű és Bujtos utca közötti, a Liliom utca István és Géza közötti szakasza, a Kodály Zoltán utcát a Sóstói úttal összekötő szakasz, a Mikszáth Kálmán utca Czuczor Gergely utca és Thököly tér között, valamint a Gádor Béla utca Csaló köz és Eperjes utca közötti szakasza.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

TÖBB MINT 30 HELYSZÍN, 6 VÁROSRÉSZ

 

Dicső Péter a NYÍRVV Nonprofit Kft. irodavezetője elmondta, az idei évben a városüzemeltető cég augusztus végétől folytatja a járdafelújítási programját, több mint 30 helyszínen újítanak fel, vagy építenek újat. A munkákra bruttó 200 millió forintot meghaladó pénzt fordítanak.
A további járda karbantartási és fenntartási munkák során Nyíregyháza 12 helyszínén, 1458 négyzetméteren cserélte a járdák megrongálódott aszfaltburkolatát a NYÍRVV Nonprofit Kft. Az Új utcán, a Búza téren, a Kossuth utca 2-4-6 előtti szakaszán, a Ferenc körút. 24-26. között, a Damjanich utcán akadálymentesítéssel, Toldi utca Arany János és Népkert utca közötti szakaszán, a Toldi és Arany János utcai csomópontban, az Árpád utca 34-40. között, az Újszőlő utcán a Tőke és az Árok utca között, valamint Kőrösi Csoma Sándor utcán. 9 helyszínen, 582 méter hosszúságban járdalapos járdát építettek a Derkovits utca 42-44. között, a Dohány utcai tömbbelsőben, a Ferenc körút 28. előtt, az Árpád utcán, a Népkert utcán, a Játszó utca páros oldalán, és a Vécsey köz és a Szarvas utca között lépcsős kiegészítéssel. Jelenleg két helyszínen folynak aszfaltozás előkészítő munkák, a felújítást 932 négyzetméteren végzik majd el. Az év hátralévő részében 10 járdaszakaszt állít helyre társaság, a munkálatok során közel 720 négyzetméteren javítják a burkolatot.

Szoboszlai Tibor