Újra ülésezett az Idősügyi Tanács – Kirándulások, vetélkedők, karácsonyi programok

2018-ban tizedik alkalommal ült össze Nyíregyháza Idősügyi Tanácsa és a város vezetősége annak érdekében, hogy megbeszéljék a különböző tapasztalatokat, értékeljék az eddigi munkát, a kirándulásokat és az elkövetkező programokról tájékozódjanak.

Mivel 20 ezer felett van az idős nyíregyháziaknak a száma és ez a város lakosságának a 17 százaléka, ezért fontos a városvezetésnek az, hogy ők hogyan élik meg a mindennapjaikat.

– mondta el Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A tanácskozáson szó volt a „Meséld el nekem...” című könyv kiosztásáról, a LEGO látogatásról, a színházi előadás délutáni lehetőségéről, ezen kívül értékelték az Idősek Világnapját, az Állatparki Örömsétát, a Kolozsvári Kirándulást, a Városi Ki- Mit tud versenyt és beszámolót hallhattak az ingyenes jogsegélyszolgálat tapasztalatairól.

2013. augusztus 1-től végzek ingyenes jogi tanácsadást a nyíregyházi nyugdíjasoknak. Az a tapasztalatom, hogy nagyon örülnek ennek. Az embert eljut addig, hogy mikor megöregszik szeretné a vagyoni dolgait rendezni, sok esetben tesznek fel örökléssel kapcsolatos kérdéseket, de gyakori a rokkantsági nyugdíj megvonásával kapcsolatos érdeklődés és a hadirokkanti járadék iránti érdeklődés.

– mondta el Dr. Tirpák György, ügyvéd.

Az Idősügyi Tanács következő ülését decemberben tartják.