Újra pályán a Zrínyi egykori kézisei
35. alkalommal találkoztak a Gimnázium egykori kézilabdásai.

 Ismét a kézilabda pályán Medve, Dévald, Márton, Hanufer, Tarnavölgyi, Kárászi és a Mádi testvérek. Csak néhány név azok közül, akik a Zrínyi Ilona Gimnázumban kézilabdáztak, és ezúttal is részt vettek az egykori diákok találkozóján. Ezúttal is, hiszen a mostani már a 35. alkalom volt. 

- Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ismét visszatértek régi iskolájukba korábbi diákjaink. A kézilabda meccs mellett ilyenkor arra is lehetőség van, hogy nosztalgiázzunk egy kicsit. Azonnal előjönnek a régi emlékek. - mondta Huszárné Kádár Ibolya, a Zrínyi Ilona Gimnázium igazgatója. 

Bartha Dénes edzőként szinte mindenkivel dolgozott együtt, és természetesen voltak kedvencei. 

- Ezt soha nem árultam el, mert mindenkit úgy kellett kezelnem, mintha ő lenne a kedvenc. Vannak, akikre nagyon büszke vagyok, számos korosztályos és felnőtt válogatott is nevelkedett a Zrínyiben - mondta Bartha Dénes testnevelő. 

A korábbi diákok az első hívó szóra azonnal jöttek. 

- Ez már egy három évtizedes hagyomány. Én alig várom, mert ilyenkor ismét hazatérhetek Nyíregyházára. A szüleim most is ott ülnek a nézőtéren, mint gyerek koromban, a különbség annyi, hogy mellettük már ott van a kislányom is, aki 18 éves - mondta Mádi Zoltán. 

Az öregdiákok a mai zrínyisekkel is összecsapatak, de nem feledkeztek meg azokról a társaikról sem, akik már nem lehettek itt a találkozón. 

Dankó László