Újra kinyitott Nyíregyháza 3-as postája, a Jósa András Tagkórházzal szemben

A Magyar Posta 2022 őszén országszerte 366 posta működésének ideiglenes szüneteltetéséről döntött az energiafelhasználás csökkentése érdekében. Az intézkedés 2010 települést érintett, köztük Nyíregyházát is, ahol összes 9 postát zártak be.

Időközben a Kertvárosban, a Prága utcán, illetve a Debreceni úton újranyitottak a fiókok, szerdától pedig Nyíregyháza 3-as postája is várja a lakosságot.

– Jól érzékelhető a lakosság részéről, hogy nagy igény van ezeknek a postáknak az újranyitására. Ez így volt tavaly októberben is a kertvárosi posta nyitásakor. Akkor beszéltem Dr. Kovács Ferenc polgármester úrral arról, hogy jó lenne ezt a postát is újra megnyitni. Igazából ő kérte, hogyha van rá lehetőség, akkor próbáljuk ezt minél hamarabb kivitelezni. Ez mostanra sikerült. Ebben segítségemre volt polgármester úr mellett az önkormányzat, kollégáim és a Magyar Posta munkatársai – mondta el Lóczi János, a Kelet-Posta Kft. ügyvezetője.

A Szent István utcai posta esetében is, csakúgy, mint a Prága utcainál a Postapartneri Program keretében a Kelet Posta Kft. szerződött a Magyar Posta Zrt.-vel a működtetésre. Az elmúlt hónapokban folyamatosan kereste az önkormányzat a lehetséges megoldásokat egy vagy több fiók részleges vagy teljes újranyitására. Ennek eredménye, hogy már a harmadik fiók nyithatott ki újra Nyíregyházán.

– Fontos szolgáltatásról beszélünk, és sajnos az elmúlt évben a Magyar Posta országosan közel 400 fiókot bezárt, itt Nyíregyházán 8-at, aztán még egyet, de az a jó hír, hogy most a harmadik fiók nyílik meg a Postapartneri Program keretében. Itt is a partnerünk, mint a Kertvárosban a Kelet Posta Kft. és a Debreceni úton is megnyílt. Ez egy nagyon forgalmas hely itt a kórházzal szemben, remélem, hogy mindenki visszatalál ide és értékelni fogja azt, hogy újra működik ez a fiók – hangsúlyozta Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Akárcsak a kertvárosi posta esetében, a Nyíregyházi Jósa András Tagkórház közelében található fiók is forgalmas volt a zárás előtt, így a lakosság számára könnyebbséget jelent az újranyitásuk. Nyíregyháza 3-as postája a Szent István utca 71. szám alatt hétfőtől péntekig 9 és 18 óra között tart nyitva.