Újra Kínába utazik a MediBall csapat
A nyíregyházi központtal útjára indult sport-, játék- és képességfejlesztő eszköz, a MediBall ez évben is meghívást kapott Kínába, Jinzhong városába – a játék szülővárosába – a sportág egyik legrangosabb versenyére.

Városunkban és Magyarországon is egyre nagyobb számban ismerik már a játékot és a gyerekektől egészen a szépkorúakig egyre többen gyakorolják. Az itthoni folyamatos sikerek mellett a MediBall elismertsége külföldön is bővül.

A számos európai szereplés mellett a játék eddigi legnagyobb nemzetközi sikere, hogy 2014 őszén, a személyes meghívást elfogadva a játék szülővárosában (Jinzhong) megrendezett „2nd Jinzhong China International Roliball Assembly” elnevezésű nemzetközi versenyre és találkozóra utazhattak. Magyarországot és Nyíregyházát Szilágyi István, a MediBall szakmai igazgatója és Szilágyi Máté, MediBall Oktató képviselték. Szilágyi Máté a programon versenyzőként is indult, kimagasló eredményeket ért el.

[REKLAM]

Ez évben ismét az a megtiszteltetés ért minket, hogy a 2 évente megrendezésre kerülő rangos eseményen képviselhetjük a MediBall-t, Nyíregyházát és az országot. A „3rd Jinzhong China International Roliball Assembly” verseny 2016. szeptember 9-11. között kerül megrendezésre Jinzhong városában. Idén rekordszámú, 770 versenyzőt várnak Kína több tartományából és világszerte 13 országból: Magyarország, Oroszország, Németország, Franciaország, Olaszország, Hollandia, Szingapúr, Malajzia, Japán, Fehéroroszország, Hong Kong, Makaó, Tajvan.

Ez alkalommal már egy 12 fős magyar csapat utazik Kínába, akik komoly munkát és sok időt fektettek a gyakorlásba. Az elmúlt hétvégén utolsó versenyfelkészülésként 3 napos intenzív edzőtábort tartott Szilágyi István, a MediBall szakmai vezetője. A sikeres versenyzés mellett kint létünk alatt a sportdiplomáciai kapcsolatinkat is szeretnénk tovább erősíteni és mélyíteni. Többek között a játék feltalálójával, prof. Bai Ronggal, és a játék kínai vezetőivel egyeztetünk a MediBall európai helyzetéről, továbblépési lehetőségeiről.