Újra indul az ingyenes lakossági LED-csereprogram!

Újra ingyen LED fényforráshoz juthatnak a nyíregyháziak. Dr. Kovács Ferenc polgármester a napokban a hivatalos közösségi médiafelületén jelentette be, hogy aki egyáltalán nem, vagy nem sikeresen regisztrált az előző lakossági LED-csere programra, ismét lehetőséget kap december 1. és január 15. között.

Az első akció is sikeres volt

Közel 3600 regisztráló és több mint 44.000 db LED fényforrás. Számokban kifejezve ez volt az eredménye a CYEB és az önkormányzat által hirdetett ingyenes lakossági LED-csereprogramnak. A program elindítását nyáron jelentették be először, akkor szeptember közepéig lehetett regisztrálni. A rendszer az éves áramfogyasztás, az izzók száma és használati ideje alapján számolta ki, hogy egy adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult. Ezek maximális száma háztartásonként 65 db volt. A sikeresen regisztrálók november 22-ig vehették át a fényforrásokat, melyek használata jelentősen csökkenti a villanyszámlát, valamint akár 10 éves élettartamuknak köszönhetően használójuk sokkal kevesebb hulladékot termel. Ezáltal a LED nem csak takarékos, de környezettudatos megoldás is lehet.

„Természetesen ez is fontos szempont, az egész városfejlesztési programunknak ez minden helyen megtalálható része. Nemrég felállítottuk a levegőszennyezettséget mérő rendszert, de a faültetések, az energetikai felújítások, a napelemek és az égőcsere is ide tartozik. Ezzel a városunk tisztaságát, és környezeti szempontból az egészségét is tudjuk javítani.” – nyilatkozta dr. Kovács Ferenc polgármester

Meixner István, a CYEB Kiemelt Ügyfélkapcsolatok igazgatója nyáron elmondta, Nyíregyházán akár több száz tonna csökkenést érhetünk el károsanyag-kibocsátás tekintetében.

Újra ingyenes lakossági LED-csereprogram 2023.12.01.-2023.01.15. között

Az ismételt programra való jelentkezés december 1-jén indul és január 15-én zárul le. A regisztrációt ingyen lehet megtenni a ledcsere.hu oldalon.

A folyamat pár perc alatt teljesíthető, érdemes előtte meggyőződni arról, hogy a háztartásban milyen foglalatú izzók vannak. Az eszközön, ahonnan a regisztrációt végzik, fontos, hogy meglegyen a személyigazolványnak, lakcímkártyának a digitalizált változata, mert ezeket, valamint kéthavi villanyszámlát csatolni kell.

Kapcsolódó galéria

Megkezdődött az ingyenes LED fényforrások kiosztása a Városházán