Újra fogadja vendégeit a Nyíregyházi Aquarius Élményfürdő fürdőgyógyászata
Újra fogadja vendégeit a Nyíregyházi Aquarius Élményfürdő fürdőgyógyászata

A járványhelyzet mérséklődésének köszönhetően egyelőre még részlegesen, de újra fogadja vendégeit a Nyíregyházi Aquarius Élményfürdő fürdőgyógyászata. A fizikoterápiás kezelésekre és wellness masszázsra már lehet jelentkezni, valamint az előjegyzések és a fürdőorvosi szakrendelések is beindulnak. Bizonyos kezelések az érvényben lévő szabályok miatt azonban még nem adhatók, ilyen a gyógyvizes fürdő, a szénsav-, és tangentor, a súlyfürdő és a víz alatti csoportos gyógytorna.

Hosszú hónapok után ismét masszíroznak az Aquarius Élményfürdő fürdőgyógyászati részlegén. A Sóstógyógyfürdők Zrt. még múlt héten adott ki közleményt, hogy részlegesen ugyan, de újra beindítják a gyógykezeléseket.

Telefonos ügyfélszolgálat van, napi 8 órában. A kezelések napi négy, illetve 5 órában érhetőek el. Tekintettel arra, hogy még korlátozott mértékben elérhetőek, sajnos a gyógyvizes szolgáltatásokat még nem tudjuk szolgáltatni. Így az erre épülő egyéb szolgáltatásokat sem. Viszont más fajta kezelésekkel tudunk segíteni. Az elmúlt hetekben, akik esetleg már visszajelzéseket küldtek nekünk, hogy panaszokkal küzdenek. nem boldogulnak, csak gyógyszeres terápiával, ezen tudunk segíteni száraz gyógytorna mellett a fizikoterápia teljes palettájával

– mondta el dr. Czímer Éva Gréta, az Aquarius Fürdőgyógyászat orvosa.

Arról, hogy mikor indíthatják újra a gyógyvizes fürdőt, a szénsav-, és tangentort, a súlyfürdőt és a víz alatti csoportos gyógytornát egyelőre még nincs információ, de Sóstógyógyfürdőn nagyon remélik, hogy rövidesen minden visszatér a régi kerékvágásba.

Fő a biztonság!

Az üzemeltető közben arra is felhívja a figyelmet, hogy a gyógyszolgáltatások mellett a Tófürdő és a Parkfürdő is üzemel, természetesen szigorú szabályok mellett, vigyázva a látogatók egészségére.

 Oda kell figyelnünk, hogy egy vendégre legalább négy négyzetméter vízfelület kell, hogy jusson. Ezt számlálókkal biztosítjuk. Tehát kollégáink állnak, egy helyen lehet bemenni minden medencébe, ezt kulturáltan sikerült megoldanunk és a ki-be lépők számát nyilvántartják a kollégák. a szabad területen 16 négyzetméter kell, hogy jusson a Parkfürdő esetében. A Tófürdőnél meg 20 négyzetméter. Papucs használata kötelező minden fürdőben pillanatnyilag, erre is felhívjuk a vendégek figyelmét. Minden fertőtlenítő eszköz rendelkezésre áll, ami a vendégek biztonságát szolgálja és kényelmét és a kollégák is végzik a fertőtlenítéshez szükséges elengedhetetlen tevékenységeket

– emelte ki Podlovics Lajos, a Sóstó-gyógyfürdők Zrt. értékesítési vezetője.

Sóstón alapvetően azokat a medencéket használhatják a vendégek, melyekhez vízforgató, vízszűrő is tartozik. A klóros víz ugyanis bizonyítottan inaktívvá teszi a koronavírust. A Sóstógyógyfürdők Zrt. hangsúlyozza, a termálvíz hiányát 20%-os kedvezménnyel igyekeznek kárpótolni és nagyon várják, hogy a járványveszély elmúltával teljes körű szolgáltatást tudjanak biztosítani a vendégeknek.