Újra elindultak a Kelet-magyarországi Szépkorúak Akadémiájának ismeretterjesztő előadásai

A Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Váci Mihály Kulturális Központ ebben a félévben is elindította a Kelet-magyarországi Szépkorúak Akadémiájának ismeretterjesztő előadássorozatát.


Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója elmondta:

A második félév október 3-án kezdődött. Kéthetente, szerdánként várjuk a kedves érdeklődőket, 15 órától mindig a Váci Mihály Kulturális Központ hangversenytermében. Összesen hat alkalom lesz, így december 12-éig nyúlik ki ez a félév. Elsősorban a szépkorúakat érdeklő témákat, lehetőségeket járjuk körül. Ingyenes a rendezvénysorozat, mindenkit szeretettel várunk.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A Váci Mihály Kulturális Központban a fogyasztói társadalom hatásairól hallhattak az érdeklődő szépkorúak. Dr. Jászberényi József főiskolai tanár kiemelte:

A fogyasztói társadalomban az elmúlt években kialakult egy nagyon erős egoisztikus, önző tendencia, amely arról szól, hogy amit elhasználsz, azt dobd el, ami már felesleges, az már nem kell. Sajnos az idősek is egyre jobban átveszik ezt és nemcsak a mindennapi fogyasztásban, hanem a párkapcsolataikban is.

Az előadó kiemelte, ha időskorban esetleges problémák jelentkeznek a párkapcsolatban, akkor elsődlegesen ne terapeuták vagy rokonok segítségét kérjék az érintettek, hanem próbálják megbeszélni a dolgokat.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A következő Szépkorúak Akadémiája október 17-én, szerda délután lesz. Akkor Szépségápolás időskorban, múltidéző szépségreceptek címmel tartanak majd előadást a Váci Mihály Kulturális Központban. A további programok sora elérhető a nyiregyhaza.hu oldalon.

 

Dér Vivien