Újra díszes és színpompás hajók veszik át a főszerepet a sóstói csónakázó tavon

III. Sóstói Sárkányhajó Verseny és „Barkács - Bogrács” Amatőr Főzőverseny – 2018. július 14-én, a sóstói csónakázó tavon és a Krúdy sétányon!


Július 14-én újra díszes és színpompás hajók veszik át a főszerepet a sóstói csónakázó tavon, hiszen újra összemérhetik erejüket a bátor evezni vágyók, a sárkányhajók látványos és doboktól hangos versenyén!

Ismét 10 fős csapatok jelentkezését várjuk, a verseny végén pedig értékes nyeremények várják a leggyorsabb csapatokat!

A verseny reggel 10 órakor veszi kezdetét, a nevezőket kérjük, hogy 9 órakor gyülekezzenek a vízi bicikli kölcsönző melletti területen, ahol sor kerül a sorsolásra, majd a futamok is innen indulnak, az eredményhirdetésre pedig kora délután kerül sor a Krúdy Vigadó előtt felállított színpadon.

A szokásoknak megfelelően a sárkányhajó versennyel párhuzamosan, 10.00-kor kezdetét veszi a harmadik „Barkács - bogrács” Amatőr Főzőverseny is! A szabályok nem változtak, idén is legfeljebb 15 csapat nevezésére van lehetőség, egy csapat maximum 5 főből állhat. Persze a szurkolók, tanácsadók, rokonok, barátok létszáma végtelen is lehet…☺ A csapatok választhatnak, vagy marha, vagy sertés, vagy csirkehúsból készült ételek versenyeznek, mindenki magának dönti el milyen húst választ, max. 15 kg. hús áll minden csapat rendelkezésére, amit 10 órakor vehetnek át a színpadnál. A szervezők változatlanul minden csapatnak biztosítanak egy sátrat és 2 db. sörpad garnitúrát. A főzéshez az egyéb kellékeket (gázpalack, gázzsámoly, üst, üstház, fűszerek, köret, stb.) a csapatok maguknak kell, hogy biztosítsák.

Az ételeket 15.00 óráig kell elkészíteni, amikor szakértő zsűri rangsorolja azokat.

A tálalás és a sátor díszítése is hozzájárulhat a sikerhez, szárnyalhat a fantázia!

Az elkészült ételek a látogatók által megvásárolhatók, minden csapatnak minimum 50 adag ételt kell készítenie, az ételek ára maximum 1.000 Ft. lehet, fizetni a helyszínen megváltott kóstolójegyekkel tudnak a látogatók.

A versenyek alatt a színpadon a Szia Anyu együttes, a Szabolcs néptáncegyüttes, a Nyíregyházi Extrém BMX Egyesület , a Bluesers és a Polip zenekarok szórakoztatják az érdeklődőket, lesz arcfestés és egészségügyi szűrésen is részt vehetnek.

A gyerekek ingyenes arcfestésen vehetnek részt 15.00 – 18.00 óra között!

A rendezvény fő támogatói: a Szőnyegszalon, a KORZÓ bevásárlóközpont és a Baromfiudvar 2002 Kft.
Médiapartnerünk a 99,4 SunshineFm.

Színes és ízletes napnak nézünk elébe, várunk mindenkit szeretettel a Krúdy sétányon július 14-én!

A fellépők sorrendje:

13.00-14.00 Szia Anyu!

14.15-15.00 Szabolcs Néptáncegyüttes

15.00-16.00 Nyíregyházi Extrém BMX Egyesület bemutatója

16.30-17.30 RealMen együttes

17.30-18.45 Mojo Man Együttes

19.30-21.30 Polip Együttes

 

A versenyekre jelentkezők aláírásukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervező adataikat kezelje. A szervező a jelentkezési lapon megküldött adatokat összegyűjti, zártan kezeli, majd a versenyt követően megsemmisíti!


Forrás: sostort.hu