Újra beszámolt a Világgazdaság a nyíregyházi stadion építéséről

A Nyíregyházi Városi Stadion építése a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében valósul meg Magyarország kormánya segítségével, több mint 19 milliárd forintos költségvetési támogatásból. Jelenleg a játéktéren zajlanak a legjelentősebb munkálatok, de a közelmúltban megtartották már az első fénypróbát is.

 

Újabb felvételt tett közzé a nyíregyházi Városi Stadion építéséért felelős Épkar Zrt. A Facebook-videó melletti posztban azt írják, a játéktéren zajlanak jelenleg a legjelentősebb munkálatok, és a közelmúltban megtartották az első fénypróbát is.

g. Ahogy arról a Világgazdaság korábban beszámolt, a projektet az Épkar Zrt. és a Nyír-Wetland Generál Zrt. konzorciuma kivitelezi, melynek során egy 8150 férőhelyes létesítményt és 10 ezer négyzetméteres központi pályát is kialakítanak. A multifunkciós stadionban nem csupán labdarúgó-mérkőzéseket tarthatnak majd, hanem koncerteket és más rendezvényeket is. Az arénát a modern, UEFA-2 kategória követelményeinek megfelelően adják majd át.

A beruházás részét képezi egy kivilágított futókör, illetve egy kétszintes, 900 négyzetméteres sportközpont is, konditeremmel, kiszolgáló helyiségekkel és öltözőkkel.

A Nyíregyházi Városi Stadion építése a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében valósul meg Magyarország kormánya segítségével, több mint 19 milliárd forintos költségvetésből.

A Nyíregyháza Spartacus FC jelenleg a másodosztályú labdarúgó-bajnokság, a Merkantil Bank Liga éllovasa, és miután előnye meggyőző, a következő idényt minden valószínűség szerint az NB I-ben kezdheti meg.

forrás: Világgazdaság