Újévi Hangversennyel indult az idei év a Continental Arénában

Január 1-jén, délután 5 órától a Continental Arénában rendeztek még a hagyományos újévi koncertet a nívódíjas Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette csoportjai közreműködésével, mely kettős jubileumot ünnepel: előbbit 85, utóbbit 50 éve alapították. Az immár 36. hangversenyt a nyíregyházi művészeti együttesek műsora színesítette. A gálaműsort dr. Kovács Ferenc polgármester nyitotta meg ünnepi köszöntőjével, aki kiemelte: az önkormányzat gazdasági, pénzügyi helyzete stabil, a lehetőségeket pedig 2023-ban is igyekeztek maximálisan kihasználni.

A nívódíjas Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette csoportjai január 1-jén délután 5 órától rendezte meg 36. Újévi Hangversenyét. A 2024-es év kiemelt a fúvószenekar életében, ugyanis idén ünnepli 85 éves jubileumát, míg az országban elsőként létrehozott majorette csoport az idén 50 éves.

A produkció egyik különleges színfoltja volt a Főnix majorette csoport fellépése, mely azokból a hölgyekből – ma már férjezett asszonyokból, édesanyákból állt – akik annak idején több, mint tíz évig táncoltak együtt. A jubileum kedvéért munkájuk mellett újra összeálltak a Macskajajra készült koreográfiára. Az együttes művészeti vezetője, Bakó Levente kérdésünkre kiemelte, a Suszter Csaba által vezetett, idén 85 éves zenekar – melynek tagjai között ott ülnek az órarend szerint próbákra járó zeneművészeti tagozatos szakgimnazisták is – nagyon büszke a majorette csoportjaira, melynek művészeti vezetője Orosz-Szabó Lilla.

Nagyon büszkék vagyunk a háromgenerációs mazsorett csoportjainkra. A Csillagok a legkisebbek, a Kék Delfinek, a középső csoport és a Tűzmadarak, akik már versenygyőztesek. Ők a legnagyobbak, akik a külföldi turnékra is velünk utaznak

 – nyilatkozta Bakó Levente, a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar művészeti vezetője.

Dr. Kovács Ferenc polgármester ünnepi köszöntőjében kifejtette, Nyíregyháza évindító nagy koncertje a város nemcsak kulturális, hanem közösségi eseménye is, immár 36. éve. Hozzátette a 2023-as év az önkormányzat számára nem volt könnyű, de eredményekben bővelkedett.

Olyan beruházásokat tudtunk végig vinni, amelyeket korábban terveztünk. Több komolyabb beruházás megállt az országban, nálunk ilyen nem történt. Folytatni tudtuk közlekedési csomópont programunkat, elkészült a belső körút a Bujtosi tó mellett, amely régóta tervezett csomópont, a Tiszavasvári-Derkovics utca csomópontjában elkészült a felüljáró, valamint a Szélsőbokori út is. Ezek mind olyan beruházások, amelyek már a jelenben is nagyon hasznosak, de több évtizedre a jövőre is szólnak

mondta Dr. Kovács Ferenc, polgármester.

A koncertre meghívást kapott Nyíregyháza több művészeti együttese is, a finálét, a We are the World világslágert a Hang-Szín Musical és Színitanoda énekelte, társastáncokkal érkeztek a Nyíregyháza Táncklub tagjai és fellépett a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium Táncművészeti Tagozata. Marján Klára vezetésével. Volt klasszikus nyitány, keringő, lendületes amerikai zene, fúvószenekari induló, elhangzottak itáliai slágerek is.  A koncertet a Nyíregyházi Televízió rögzítette, a felvételt január 20-án, szombaton 20.30 perctől sugározza majd a Kult-Óra című műsor keretében.

 

Kapcsolódó galéria

Újévi koncert 2024