Újéletfa-liget Nyíregyházán
Augusztus 31-ig még lehet jelentkezni az Újéletfa-liget programra. A régi hagyomány felelevenítésével azoknak a családoknak a pályázatát várják, akik a gyermekük születésének tiszteletére szeretnének közterületen fát ültetni.

Tavaly ültetett facsemeték örökítik meg egy-egy új élet érkezését az Újéletfa-liget projekt részeként a kertvárosi Alkotás utca játszóterén. A parkban olyan újszülött gyermekek kaphatnak saját fát, akik Nyíregyháza szülöttei. A NYÍRVV és a Nyíregyházi Önkormányzat közös kezdeményezése, a város megszépítése mellett azzal a céllal indult, hogy a Nyíregyházán született gyermekeknek, ha felnőttként el is kerülnek a szabolcsi megyeszékhelyről, örök kötődésük maradjon szülőföldjükhöz.

 

Augusztus végéig lehet jelentkezni

 

A múlt év július 31-e és 2015. július 31-e között született gyermekek facsemetéit idén ősszel a jelentkezőkkel közösen ültetik majd el a NYÍRVV munkatársai, sőt a növények jövőbeni gondozásában is számítanak az új tulajdonosokra. Akik szeretnének részt venni még az idei telepítésen, augusztus 31-ig adhatják le jelentkezésüket. A jövő évre vonatkozóan pedig azok a családok pályázhatnak, akiknél 2015. július 31-től érkezett a gyermekáldás. Jelentkezni a gyermek születési kivonatának és lakcímkártyájának másolatával, valamint a vonatkozó pályázati adatlap kitöltésével lehet. Az adatlapot a www.nyirvv.hu oldalról lehet letölteni. A nevezéseket e-mailen a marketing@nyirvv.hu címre, valamint levélben a NYÍRVV Nonprofit Kft. Tüzér utcai címén várják. A szép kezdeményezést a város folytatni kívánja, melynek keretében újabb területeket jelölnek majd ki a leendő facsemeték számára.

Piszár Tünde