Újabb sportfejlesztés valósul meg Nyíregyházán: rekortánban gazdag lesz a Móricz Zsigmond Általános Iskola

A Móricz Zsigmond Általános Iskola udvarán rekortán távolugró és futópálya épül. A projekt első fázisa még 2021-ben indult, akkor 9,2 millió forint állami támogatás révén a pálya alapozási munkálatait végezték el. Az iskola most újabb 14 millió forintot kap a projekt befejezésére.

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskolában a sportolási lehetőségek bővítését célzó beruházás valósul meg egy rekortán távolugró és futópálya építésével. A projekt 2021-ben indult útjára, amikor 9,2 millió forintos állami támogatás révén elvégezték a pálya alapozási munkálatait és elkészítették a rekortán borításhoz szükséges felületet. A fejlesztés a befejezés küszöbén áll, a napokban érkezett hír – miszerint az intézmény újabb 14 millió forintot kap a befejezésre – új lendületet adott a projektnek. Az új létesítménynek számos előnye lesz, már csak azért is, mert az iskola atlétikai programban is részt vesz.

„Mivel az iskolában az atlétika a testnevelésórákon kiemelt szerepet kap, a Kids atlétikai programban is részt veszünk, a rekortán borítású pálya jó lehetőséget ad a fiataloknak, a gyerekeknek a gyakorlásra. A futó, az ügyességi, az ugró számok és a távolugrás gyakorlására”

– mondta Illés Zoltán, a Móricz Zsigmond Általános Iskola igazgatója.

Az iskolában bővülnek tehát a sportolási lehetőségek, a rekortán pálya nemcsak a diákok rendszeres testmozgását, hanem a sportteljesítményeinek fejlesztését is támogatja. Tóth Balázs, nyíregyházi súlylökő pályafutása is a Móricz iskola falai között kezdődött. Az igazgató bízik benne, hogy az elmúlt években végrehajtott sportfejlesztések szerepet játszanak majd az utánpótlás-nevelésben is.

„Eddig is rendkívül hasznos fejlesztések valósultak meg az általános iskolában. A sporthoz, a testnevelésórákhoz köthetően korábban megújult a tornatermi, kiszolgáló infrastruktúra, felújítottuk a folyosókat, öltözőket. Ezzel a projekttel az udvaron is fejlesztések zajlanak. Egy atlétikát, ügyességi számokat támogató projekt valósul meg”

– tette hozzá Illés Zoltán, a Móricz Zsigmond Általános Iskola igazgatója.

A modern sportpálya kétségkívül hozzájárul az egészséges életmód népszerűsítéséhez és a sport iránti szeretet kibontakozásához, azonban a fejlesztés nemcsak a diákok, hanem a környék lakóinak is hosszú távú előnyöket kínál, ugyanis a sportlétesítményt ők is igénybe vehetik majd a jövőben. 


 

Kapcsolódó galéria

Sportfejlesztés a Móricz Zsigmond Általános Iskolában