Újabb védelmi intézkedések a megye bíróságain

A megbetegedések emelkedő száma, a járványügyi készültség miatt az OBH elnöke által kiadott ajánlás, újabb intézkedések meghozatalát tette szükségessé bíróságon dolgozók és az ügyfeleink védelme érdekében.

A bíróságok épületébe belépni kizárólag szájat és az orrot eltakaró saját maszk viselésével lehet. A belépéskor - a bíróság által biztosított - kézfertőtlenítő használata is kötelező.

Idézésre/ értesítésre vagy ügyintézésre megjelenő ügyfél leghamarabb a megjelölt időpont előtt 10 perccel léphet be a bíróság épületébe. Az épületben tartózkodás során a személyek között a 2 méteres távolság megtartása kötelező.

A törvényszék és a járásbíróságok épületeibe – a bírókon és az itt dolgozókon kívül - az ügyészség, a rendőrség, ügyvédség képviselői és a büntetésvégrehajtási dolgozók, az épületek működtetésében közreműködő, a bíróság által idézett vagy értesített személy, illetve meghatalmazottja vagy törvényes képviselője léphet be.

Előzetes regisztrációhoz kötött az épületbe belépése:

  • a tárgyalásokon vagy előkészítő üléseken hallgatóságként megjelenni kívánó személynek,
  • a kérelmet vagy indítványt előterjesztő ügyfélnek,
  • az iratbetekintési jogosultsággal rendelkező személynek.

A megjelenési- illetve ügyintézési szándékot legalább 24 órával az eljárási cselekmény (előkészítő ülés/tárgyalás) vagy ügyintézés időpontja előtt kell jelezni telefonon vagy elektronikus úton e-mailben az illetékes bíróság kezelőirodáján.

Az ügyfelek beadványaikat elektronikus úton, papír alapon postai úton, illetve a bírósági épületek előterében kihelyezett gyűjtőládákba elhelyezve juttathatják el a bíróságnak. Az iratbetekintést – előzetes regisztráció után - elsősorban elektronikus úton (számítógép segítségével) biztosítjuk.

Az Ügyfélsegítő napokon változatlanul fogadjuk - minden szerdán, előzetes bejelentkezés (telefonon vagy elektronikusan) alapján - a fenti szabályok megtartása mellett az ügyfeleket. 

A Nyíregyházi Törvényszék Bocskai utca 2. szám alatti épületében található büfé az ügyfelek részére nem látogatható.

A kezelőirodák elérhetőségei és bővebb információk megtalálhatóak a nyiregyhazitorvenyszek.birosag.hu honlapon.

Az Ügyfélsegítő napra elektronikusan az ugyfelsegito.birosag.hu honlapon foglalhatnak időpontot.

 

Forrás: Nyíregyházi Törvényszék