Újabb támogatáshoz juthatnak az előadóművészek
Újabb támogatáshoz juthatnak az előadóművészek

Újabb támogatáshoz juthatnak az előadóművészek. A kormány újabb keretet nyitott az ágazat megsegítésére. Akár félmillió forintot is kaphatnak a járvány miatt nehéz anyagi helyzetbe került művészek – derült ki az M1 Híradójában.

A színház világnapján is üresen maradnak a székek a nézőtereken. A művészek, amikor csak lehetett, a pandémia alatt is tartottak szabadtéri koncerteket és fellépéseket, a taps akkor nekik szólt.

A kaposvári Csiky Gergely Színház ezért úgy döntött, hogy a saját maguk ünneplése helyett inkább másokra gondolnak ezen a napon.

A teátrum országos akciót hirdetett,

több mint 40 kulturális intézmény csatlakozott a felhíváshoz.

Arra kérik követőiket, hogy este hétkor álljanak ki az erkélyekre, nyissanak ablakot és tapsolják meg együtt az áldozatos munkát végző honfitársaikat.

A kormány ezen a napon nyitott meg az előadó–művészek számára egy egymilliárd forintos támogatási keretet. A Köszönjük Magyarország! program megbízólevelét a kultúráért felelős államtitkár ünnepélyesen adta át a Déryné Művészeti Nonprofit Kft. igazgatójának.

A program célja az,

hogy segítsék azt a több ezer művészt, akik egzisztenciálisan nehéz helyzetbe kerültek a járvány miatt.

A támogatott produkciók listáját már elérhetővé is tették a regisztrált befogadó helyszínek és intézmények számára, az előadóművészekkel történő egyeztetések után a forrást le is lehet hívni.

hirado.hu