Újabb Szpari edzőmeccs, újabb győzelem - Sényőn játszott a Nyíregyháza

Másodszor találkozott egymással a héten a Nyíregyháza Spartacus és a Sényő. Ezúttal az NB-III-as gárda otthonában léptek pályára a csapatok edzőmérkőzésen.

Sényő Carnifex FC – Nyíregyháza Spartacus FC 1-3 (0-3)

Sényő: Gazsi – Szokol, Klepács(Schimdt), Bodó(Kelecsényi), Hadházi, Lakatos(Páll), Fabu, Kapacina V.(Fenyőfalvi), Boros (Farkas), Lizák(Tőkés), Barcsay (Kapacina K.)

vezetőedző: Imrő László, Fiumei Viktor

Nyíregyháza Spartacus: Fadgyas (Nagy M.)– Papp, Fodor (Matyi), Talabér, Svedyuk(Magyar), Végső, Gyurján(Starosta), Ötvös (Tóth Á.), Kártik(Boda), Györgyi (Sinanovic), Hornyák(Kovács N.)

vezetőedző: Gálhidi György

Gól: Szokol (53.) illetve Ötvös (19. büntetőből), Hornyák (31., 43)

Jó iramban kezdtek a csapatok, és előbb Barcsay lövését blokkolta Talabér, majd Ötvös 22 méteres szabadrúgása ment alig mellé. A 19. percben aztán megszerezte a vezetést a Szpari. Gyurján ment el a jobb oldalon, Bodó pedig szabálytalanul állította meg a 16-oson belül. A büntetőt Ötvös Bence értékesítette, 0-1. A másik oldalon Lizák került helyzetbe, de mellé lőtt 14 méterről. Kiegyenlített volt a játék, Kapacina V. szabadrúgását fogta biztosan Fadgyas. a másik oldalon viszont megszerezte második gólját is a Nyíregyháza. Györgyi lőtte középre a labdát a bal oldalról, Hornyák Marcell pedig fejjel a kapuba csúsztatott, 0-2. A 43. percben jött a harmadik találat, és ugyanaz volt a szereposztás, csak ezúttal a jobb oldalon ment el Györgyi Arthur, pontosan passzolt a középen érkező Hornyák Marcellhez, aki a kapuba lőtt, 0-3. A második játékrész elején is támadásban maradt a Szpari, Kártik lövését fogta a kapus. Az 53. percben szépített a Sényő, Barcsay szöglete után Szokol fejelt a kapuba, 1-3. Több veszélyes támadást vezetett a Nyíregyháza, de vagy Gazsi védett, vagy blokkoltak a hátvédek. A 63. percben a csereként beálló Kovács N. fejelt alig mellé egy beadás után, majd a hajrában a másik oldalon Nagy M. védett bravúrral egy közeli lövést. Több gól nem esett, a Szpari a második edzőmérkőzésen is legyőzte a Sényőt.

Gálhidi György vezetőedző: - Mind támadásban mind védekezésben lépett előre a csapat, elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával. Az első játékrészben végig domináltunk, a második félidőben pedig fiatalok is lehetőséget kaptak.