Újabb rangadó - A fővárosban játszottak a női röplabdások az Extraligában

A Vasas vendége volt az Extraliga második fordulójában a Fatum Nyíregyháza. Az első játszma elején a mieink játszottak jobban, és 2-3 ponttal vezettek, főként Lacombe  volt ponterős.  17-17 után viszont a Vasas meglépett, és 23-19-re vezetett, de sikerült Radosová jó nyitásaival egyenlíteni. Sőt! Vasileva blokkja után szettlabdája volt a Fatumnak, de nem sikerült élni az elsővel. A másodikkal viszont igen, Vasileva sánca játszmagyőzelmet ért. 

A második játszma is szorosan indult, de 9-14-nél komoly előnyt szerzett a Fatum.  Bár kicsit közelebb került a folytatásban a Vasas, a Nyíregyháza vezetett a hajrá kezdetéig. A végjátékban is jobban koncentráltak a mieink, így nyerték a második felvonást is.

 A harmadik szett elején változtatott a Vasas trénere, de így is 6-7-nél a Fatum vezetett. Látványos labdameneteket hozott a játszma, több nagy mentéssel. 17-17-ig nem sokat változott a helyzet, felváltva születtek a pontok, de ekkor három pontot szerzett zsinórban a hazai csapat. Két jó blokkal azonnal visszajött a Fatum, így kezdődött a hajrá. Lacombe-Takács Zsófia rendre jól fejezte be az akciókat, és Neira Ortiz is jól blokkolt, 23-23. A végén mégis a Vasas örülhetett, két jó támadással befejezték a szettet. 

A negyedik felvonás elején 1-3-nál egy tecnikai probléma miatt állt a játék - a lányok tánccal tartották melegen magukat. A szünet a Vasasnak tett jót, mert egyenlítettek, majd a vezetést is átvették 10-9-nél. Radosová egymás után pontosan ütött, vezérletével fordított a Fatum ,sőt 13-20-nál komoly előnyt harcolt ki. Végül nyerte is a játékrészt és ezzel együtt a mérkőzést a Nyíregyháza több mint 2 óra alatt! 

Vasas Óbuda – Fatum Nyíregyháza 1-3 ( -24, -19, 23, -18)

Nyíregyháza: Radosová 22, Vasileva 16, Najdic 4, Ortiz 10, Lászlop 4, Lacombe 17

Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Inneh-Varga 1, Francesco, Fuchs

vezetőedző: Németh Szabolcs