Újabb rangadó

 

Hasonló a helyzet mint egy hete. Akkor a második helyezett miskolci csapat érkezett Nyíregyházára, most pedig a harmadik Vásárhelyi Kosársuli lesz a vendég. Egy hete győzött a Blue Sharks, és hasonló a cél most is.

- Mindig egy fontos győzelem után és egy fontos előtt vagyunk. Az önbizalom megvan, hiszen sorozatban nyertük a mérkőzéseket, de fontos, hogy a játékosok ne gondolják azt, hogy ettől kezdve könnyű dolguk van - mondta Sitku Ernő szakmai igazgató.

A hazaiaknál Bus Iván bajlódik kisebb sérüléssel, de várhatóan ő is pályára léphet. A találkozó nagyon fontos, mert az alapszakaszból már csak két meccs van hátra, ráadásul a Nyíregyháza az elmúlt hét meccsét megnyerte. A Hódmezővásárhely erős kerettel érkezik.

- Főleg hazai környezetben veszélyesek, de egységes csapatról van szó. Gyors lerohanásokkal szereznek pontokat, így figyelnünk kell a védekezésnél - mondta Nagy Krisztián játékos.

Ezúttal is folytatódik a „Hozz magaddal még egy szurkolót!” akció, azaz erre a meccsre is egy bérlettel ketten mehetnek be a találkozóra. Minden nyíregyházi utánpótlás korú kosárlabdázó + 1 fő továbbra is ingyen tekintheti meg a mérkőzést, de emellett a Nyíregyházi Sportcentrum sportolóinak is ingyenes a belépés. A mérkőzés szünetében a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium növendékei táncolnak. A találkozó szombaton 16.30-kor kezdődik.

Dankó László