Újabb programelemeket ismertetett a hét első felében tartott tájékoztatóin a Szövetségben
Gyarmati Mihály és Jeszenszki András

A hat ellenzéki pártot és két szervezetet tömörítő Szövetségben Nyíregyházáért polgármesterjelöltje szerint fontos lenne átfogó stratégia mentén fejleszteni a turizmust.

A szerveződés hétfői sajtótájékoztatóján az MSZP-s Jeszenszki András hozzátette: fontos fenntartani és bővíteni a szociális kedvezményes üdültetést, valamint előkészíteni egy új, Sóstót és a 4-es számú főutat összekötő szakasz megépítését, valamint bérlakás programot is indítanának. Zöldenergiai fordulatot hajtanának végre fásítási akcióval, újraszőnék a szociális hálót, tanácsadó testületet hoznának létre szakszervezetisekből. Az MSZP-s Gyarmati Mihály a 6. számú választókerületben indul a Szövetségben színeiben. Azt mondta: nincsen Nyíregyháza Sóstó nélkül és fordítva, ezért szeretné megtartani az arányos fejlesztését Sóstónak, kiemelve az állatparkot, s a magántulajdonban lévő épületek életre keltését. A jelölt fejlesztené a KISZ-tábort, előrelépne a csapadékvíz-elvezetés megoldásában, s úgy véli, időszerű lenne felújítani a Kemecsei út mentén haladó kerékpártat.

Koczkás László és Jeszenszki András

Koczkás László, aki a 9. számú választókerületben indul a Szövetségben színeiben, a keddi sajtótájékoztatón azt mondta, a választókerületek közötti szoros együttműködésre törekszik, mert a problémák átnyúlnak körzeteken. Így fontosnak tartja a csapadékvízelvezetési programot, szorgalmazná, hogy ingyenes legyen a keleti elkerülő út, tehermentesítve a Kert utcát. Örül annak, hogy sok a növény az övezetben, ami áldás, de a pollenek miatt átok is, mert létezhetetlenné teszi a mindennapokat. Szerinte a Csillag utcai anyaóvó épületével valamit mindenképpen tenni kell, és a Hatzel térrel is, valamilyen ötletpályázat által.

Gyebrószki János és Jeszenszki András

Az MSZP-s Gyebrószki János a 13. számú választókerületben indul a Szövetség színeiben. Szerdai tájékoztatóján azt mondta, szerinte nagy gond a csapadékelvezetés és az utak állapota. Erősítené a polgárőrséget, a civil szervezetekkel szoros kapcsolatban maradna, és a bokortanyák részönkormányzatában is folytatná a munkát.