Újabb osztálynévsorokkal bővült a Ballagók Kapcsos Könyve a Városházán
Bőrkötéses nagykönyv.

Az első Ballagók Kapcsos Könyve 2006-ban készült el egyedi méretben, merített papírból, külső bőrkötéssel. Az önkormányzat azért készítette el az impozáns könyvet, hogy Nyíregyházán, az érettségiző, végzős diákok egy közös könyvben összegezhessék névsoraikat.

Dr. Ulrich Attila, városunk alpolgármestere elmondta:

Ez egy nagyon szép gesztus a diákok és az önkormányzat részéről is, hogy minden végzős osztály valamennyi diákjának itt lehet a neve egy közös könyvben, amely bármikor megtekinthető, sőt 50-100 év múlva akár kutatások alapját is adhatja majd. A mi reménységünk az abban van, hogy a közösségi szellemet is erősíti a Ballagók Kapcsos Könyve. Remélhetőleg ezek a fiatalok az életüket itt képzelik el, ha pedig nem, akkor szívesen emlékeznek majd vissza a megyeszékhelyre vagy egyszer vissza is térnek ide, a szépülő és épülő városunkba.

Az első könyv pár évvel ezelőtt betelt, így 2015-ben az önkormányzat elkészítettet a Kapcsos Könyv „ikertestvérét”, amelybe az idei ballagók is beírhatják, beírhatták a nevüket. Kedden a Városháza dísztermébe várták a diákokat. Az osztályok képviselői a teljes osztálynévsort bejegyezték a Ballagók Kapcsos Könyvébe.

Kedden 20 nyíregyházi középiskola végzős osztályainak névsora került be a 260 oldalas sötétbarna bőrkötéses, rézveretes sarkokkal és rézcsattal ékesített nagykönyvbe.