Újabb meccseket nyertek a vízilabdások

"Hazai pályán ugrottak medencébe az AQUA Sport Egyesület U13-as korosztályú csapatai. A fiúk mindkétszer győztesen hagyták el a medencét, egy könnyebb, és egy szorosabb meccsen. A leányok két kiélezett mérkőzésen egy győzelmet és egy vereséget könyvelhettek el.
A Zemplén elleni első mérkőzésen magabiztos győzelmet arattunk. Nehezen indult mérkőzés, sok pontatlan átadással, elkapkodott támadással, de azért sikerült előnyre szert tennünk. A második negyed már sokkal jobban sikerült, hét gólt lőttünk, egyet sem kaptunk. Ezt követően nyugodtan játszhattunk, a győzelem nem forgott veszélyben, sokat játszhattak a cserejátékosaink, ők is bizonyíthattak a szép számú hazai közönség előtt. 


Soron következő mérkőzésünk házi rangadó volt, a nagyon motivált leány csapatunk ellen. Rendkívül izgalmas, harcos és fordulatos meccset játszottunk. Az első félidő a leányoké volt, a második a miénk. A meccs sok úszást, kemény párharcokat, de sportszerű küzdelmet hozott. Ez volt az a mérkőzés, ahol mindkét csapat győzelmet érdemelt volna. Az AQUA-s leányok bátor és elszánt játékukért, az AQUA-s fiúk a 2-5-ről történő fordításért érdemeltek volna győzelmet. Ezúttal ez utóbbi érvényesült. Mindkét csapatnak gratulálok! A fiúk 4 mérkőzés 4 győzelemmel vezetik a csoportot. – értékelt Éder Zsolt a fiúk edzője
A leányok óriási csatát vívtak mindkét meccsükön, először a Civis Póló Debrecen volt az ellenfél, akik az első fordulóhoz képest szinte teljesen új csapattal érkeztek, bízva a  sikeresebb szereplésben, de a leányok ellen ez sem volt elég, mert egy nagyon szoros mérkőzésen diadalmaskodtak, főleg a meccs második felében. A második mérkőzés egy igazi házi rangadó volt, a két nyíregyházi csapat játszott egymással, ami még nagyobb izgalmakat hozott, és egygólos győzelmet a fiúknak, akik így megőrizték veretlenségüket. A hétvége legjobb játékosa kétségtelenül Potor Viktória volt, aki 15 gólt dobott a két mérkőzésen!

-Rendkívül büszke vagyok a leányokra, mert az első forduló nagyobb arányú veresége után három héttel, teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk a fiúknak, sőt a pontszerzés sem volt messze. Gratulálok a játékosainknak,      készülünk a következő fordulóra– tájékoztatott Urbin Tibor a leányok edzője. " - tudósított az Aqua SE a mérkőzésekről. 

Eredmények:
Zempléni VK – AQUA SE Nyíregyháza    5  –  15  (1-3, 0-7, 1-0, 3-5)
Góllövők: Vass B. 4, Koi Sz. 2, Muri N. 2, Bíró D. 2, Lőrincz B. 2, Kocsis B., Gyurecskó T., Halász-Holik B. 

AQUA SE Nyíregyháza leány – AQUA SE Nyíregyháza     7  –  8  (2-1, 1-0, 3-5, 1-2)
Góllövők: Potor V. 7 ill. Muri N. 3, Koi Sz. 3, Bíró D., Nemes B. 

AQUA SE Nyíregyháza leány – Civis Póló Debrecen 10 -8 (1-3, 2-2, 4-1, 3-2)
Góllövők: Potor V. 8, Simon L. 2.