Újabb győzelem!

Véber György nem változtatott a legutóbbi kezdőn, azaz a Mosonmagyaróvár elleni győztes csapat lépett pályára Siófokon.

Siófok - Nyíregyháza Spartacus 0-1 (0-0)

Siófok 300 néző

Jv: Zierkelbach Péter (Szalai, Aradi)

Siófok: Tajti - Mogyorósi, Tamaskó, Czingráber, Berki(Kovács a szünetben), Elek, Czvitkovics, Farkas N., Kozma(Gréczi 78.p), Gál, Lázár (Petneházi 63.p)
vezetőedző: Disztl László

Nyíregyháza: Hermány - Ur, Dvorschák, Rubus, Törtei - Kártik, Kónya (Holdampf 62.p) - Rudolf(Tamási 76.p) - Sinanovic (Dragóner 61.p), Takács, Szécsi
vezetőedző: Véber György

A Siófok kezdte a találkozót, ideális feltételek mellett. Az első percekben egy Szpari lövés vágódott le a blokkról, a másik oldalon pedig Farkas kapott sárgát műesés miatt. Az első negyedóra nyíregyházi mezőnyfölényt hozott, de nagy helyzetet nem sikerült kialakítani. A 16. percben Sinanovic lőtt egy szöglet után, alig ment mellé a labdája. Egy szép csel után Szécsi is megpróbálta a bal oldalról, Tajti ütötte ki a labdát. A 25. percben Rudolf ívelte középre a labdát, de Takács fejesét fogta a kapus. Egy perccel később Sinanovic lőtt Rudolf passza után fölé. Kónya is lapot kapott egy belépő után, ez már a harmadik sárga volt, majd Rudolf is besárgult. A folytatás mezőnyjátékot hozott, a kapuk nem forogtak veszélyben. Az első félidőben csak a Szparinak volt helyzete, de gól nem esett. A második játékrész egy Rudolf lövéssel indult, de fölé szállt a labda, majd Kártik Bálint vezetéshez juttatta a Nyíregyházát! Az 51. percben a középpályástól indult az akció, majd Rudolf érintésével visszakerült hozzá a labda, és közelről kilőtte az alsó sarkot, 0-1. A gól után egy veszélyes szabadrúgás után majdnem megduplázta előnyét a Nyíregyháza, majd Ur vállalta el messziről, de fölé szállt a labda. Szécsi is megpróbálta 25 méterről, ezt fogta Tajti, majd Rudolf ment el a bal oldalon, ő az oldalhálóba lőtt. A 76. percben Czvitkovics csavarta kapura a labdát, a felső lécet találta el. Lüktető volt a hajrában a játék, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. A 91. percben Farkas végzett el szabadrúgást, Hermány fogta a labdát. Több gól nem esett, a Nyíregyháza Spartacus megnyerte a találkozót!


Véber György vezetőedző: Ismét kibrusztoltunk egy győzelmet, nagyon örülünk neki, de a játéknak nagyot kell javulnia, hogy az ilyen meccseket biztosabban nyerjük meg.

Dankó László