Újabb elektromos autó töltőállomásokkal gazdagodott Nyíregyháza!
Az E.ON 123 hazai ALDI áruháznál állít üzembe töltőket, az országos hálózat elindításaként az elsőt, elsőket Nyíregyházán adták át a nagyközönségnek

Az energiavállalat és a kereskedelmi áruházlánc múlt évben kötött megállapodást arról, hogy 123 magyarországi ALDI parkolójában lesz elérhető E.ON által telepített és üzemeltetett elektromosautó-töltőállomás.

5 AC és 1 DC töltőoszlopot állítottak fel a három nyíregyházi üzletnél, az elsőt a Törzs utcainál adták át.

Tóth Béla, az E.ON Hungária igazgatósági tagja kiemelte:

Ha a környezetünket óvni és védeni akarjuk, akkor ez az az út, amin járnunk kell. Jelen pillanatban ezek a töltőpontok ingyenesen működnek! Az is fontos, hogy az E.ON azon dolgozik, hogy kialakítsunk egy olyan terméket, szolgáltatást, amivel ezeket a tankolásokat és az otthoni töltéseket 'összehozzuk'. A szabályozási feltételek alakulnak és ha rendelkezésünkre állnak, akkor még könnyebb lesz azoknak az élete, akik beruháznak egy ilyen autóba.

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója beszédében hangsúlyozta, működésük során felelősséget vállalnak az élhető környezetért és a társadalomért: 2017-ben például 'zöld áramra' váltottak, vannak üzleteik, ahol napelem-erőművek működnek és vállalásuk, hogy 2025-re a saját márkás termékek esetében 100%-ban újrahasznosítható csomagolóanyagot használnak majd.

Bernhard Haider kiemelte:

Az elektromosautó-töltőpontok azért is jók, hiszen a vásárlók, akik ide érkeznek, a bevásárlásuk alatt tölteni tudják az autójukat és ez kihatással is van a környezetre, hiszen csökken majd a szén-dioxid-kibocsátás.

Az átadón Jászai Menyhért alpolgármester azt mondta, Nyíregyháza környezettudatos stratégiai városfejlesztéséhez jól illeszkedik az energiavállalat és a kereskedelmi áruházlánc együttműködése.

Szeretnénk fejleszteni ezt a területet is. Ha valaki elektromos járművet használna, venne, annak ne az legyen az akadály, hogy nem tudja hol feltölteni a járművét. Ez a stratégiai szövetség, amit az ALDI és E.ON megvalósított városunkban, nagyon fontos! Hat töltőoszlopot helyeztek ki elsőként Nyíregyházán, ezzel együtt városunkban már 18 helyszínen lehet tölteni az autókat!

Az áruházlánc parkolóiban megnyíló E.ON töltőállomás-hálózat országszerte összesen több mint 360 új töltési pontot jelent majd.

Kapcsolódó galéria

ALDI-Eon töltőpont átadó