Újabb edzőmérkőzést játszott a Szpari

A harmadik felkészülési mérkőzés következett Ausztriában, ezúttal a horvát bajnokság egyik élcsapata, a HNK Rijeka volt az ellenfél. Az együttesek 2x60 perces mérkőzést játszottak. 

Többet birtokolta a mérkőzés elején a labdát csapatunk, és a 7. percben Nagy B. beadására érkezett veszélyesen középen Myke, de nem sikerült kihasználni a lehetőséget. A 14. percben Nagy D. gyorsan elvégzett egy szabadrúgást, Gresó került ziccerbe, viszont bravúrral védett a kapus. A másik oldalon Fejér is bemutatott egy nagy mentést, Petrovic labdáját tolta a kapufára, a kipattanót pedig Jankovic fölé bombázta. A félidő derekán szép cselek után Kovácsréti lőtt 17 méterről alig mellé, majd egy 25 méteres szabadrúgást csavart fölé. Bátran támadott a Szpari, és Rjaskó lőtt közelről egy bedobás után, de levágódott a labda a blokkról. A félidő végén előbb Nagy B. lövése pattant mellé egy lábról, majd a szöglet után Nagy D. csavart fölé. A meleg ellenére jó iramot hozott az első 60 perc, de gól nem született. 

A második játékrész Butic lövésével indult, de sikerült blokkolni, majd Ivanovic a 70. percben megszerezte a vezetést a Rijekának, jó cselek után 12 méterről lőtt a kapuba. A 80. percben megduplázta előnyét a horvát csapat, Butic kapott jó labdát középen, kilépett, és értékesítette a ziccert. Öt perccel később Ivanovic kapott jó labdát, nem sikerült szerelni, és a kapuba lőtt. Gyorsan szépíthetett volna a Szpari, de Pataki passza után Babic lövését hárította a kapus, majd Pinte ziccerénél és Beke lövésénél védett nagyot. A lefújás előtt viszont sikerült betalálni, Oláh Benjámin 28 méterről lőtt a kapu jobb oldalába, így 3-1 lett a végeredmény. 

HNK Rijeka - Nyíregyháza Spartacus 3-1 (0-0)

Nyíregyháza: Fejér (Bese 60. (Tóth B 90.)) - Rjaskó (Gengeliczki 73.), Alaxai (Tamás 73.), Temesvári (Oláh 73.), Navrátil(Beke 73.), Kesztyűs (Kovács M. 73.), Nagy D.(,Bertók 73.) Nagy B.(Horváth K. 73.), Kovácsréti (Pataki 73.), Myke Ramos (Babic 60.), Gresó (Pinte 73.)

Vezetőedző: Tímár Krisztián