Újabb EB verseny a megyében - cseh győzelem az U21-es salakmotoros selejtezőn

10 000 liter víz. Ennyit kellett naponta felhasználni ahhoz a Nagyhalász Speedway Ringen, hogy a nagy melegben a pálya megfelelő állapotú legyen. A nemzetközi szövetség előírása szigorú, a szabolcsi pálya pedig újabb EB kvalifikációs verseny helyszíne volt, ezúttal az U21-es kategória harcolt a döntőbe jutásért. Tíz nemzet 17 motorosa állt rajthoz, de csak öt juthatott a rovnói fináléba, a hatodik pedig tartalékként utazhat. 

Locsolni bőven kellett szombaton is, és a meleg ellenére több ezren voltak ismét a lelátókon, és nem is kellett csalódniuk a nézőknek. 

Nos az első három kör után úgy tűnt, a lett Artjoms Trofimovs nyerheti a versenyt, ám a 17. futamban a szlovén Nick Skorjával összeakadtak az egyik kanyarban, és mindketten hatalmasat estek. Szerencsére a pálya biztonsági rendszerének, a légzsákoknak köszönhetően nem lett nagyobb baj, de Trofimovs kizárásra került, Skorja pedig ezzel továbbjutó helyét veszítette el, mivel a folytatásban már nem tudott elindulni. A magyar színeket Bárány Márk és Fazekas Dennis képvislete. Előbbin érződött a versenyhiány, utóbbi viszont rögtön egy futamgyőzelmmel nyitott, és végig harcban állt az első öt, döntőt érő helyért. Végül az utolsó fordulóban hatalmasat küzdve egy pontot szerzett, ezzel pedig a hatodik helyen négyes holtverseny alakult ki, azaz a tartalék versenyző szerepéről különfutam döntött. Ezt a lengyel Pludra nyerte Fazekas előtt, így a magyar motoros hajszállal lemaradt a fináléról. A cseh Jan Kvech viszont biztosan ott lesz, ő nyerte a nagyhalászi versenyt, megelőzve honfitársát Chlupácot, míg a dobogó harmadik fokára Trofimovs állhatott. 

Végeredmény: 

1.Jan Kvech (cseh) 14, 2. Petr Chlupac (cseh) 12, 3. Arjtoms Trofimovs (lett) 11, 4. Wiktor Lampart (lengyel) 10, 5. Daniils Kolodinskis (lengyel) 10., 6. Kacper Pludra (cseh) 8+3, 7. Fazekas Dennis 8+2, 8. Mateusz Bartkowiak 8+1, 9. Nick Skorja (szlován) 8 +0, 10. Richard Geyer (német) 7, 11. Pavel Nagibin (orosz) 6, 12. Jernej Hribersek (szlován) 5, 13. Marko Levishyn (ukrán) 5, 14. Andrei Popa (román) 3, 15. Bárány Márk 2, 16. Jakub Valkovic (szlovák) 1, 17. Nazar Tkachuk (ukrán) 1.