Újabb díjat kapott a főorvos
Bókay János-díjat kapott dr. Dicső Ferenc, a Jósa András Oktatókórház osztályvezető főorvosa a Magyar Gyermekorvosok Társaságától. A díjat olyan személyek kapják, akik a gyermekellátásban kifejtett aktív szervezői munka következtében elismerésre méltó körülményeket alakítanak ki, illetve a gyermekgyógyászat területén kiemelkedő tudományos munkát végeznek.

 

1975-ben kezdett el dolgozni a Jósa András Oktatókórházban dr. Dicső Ferenc, azóta is ugyan azzal a lelkesedéssel végzi munkáját. A gyermekosztály osztályvezető főorvosát számos díjjal tüntették már ki, augusztusban állami ünnepünkön vehette át az önkormányzattól az Inczédy György Életműdíjat, most pedig a Magyar Gyermekorvosok Társasága Bókay János-díjjal ismerte el munkásságát.

 

 

BÜSZKESÉG ÉS SZERÉNYSÉG

 

„Én azt gondolom, hogy ez nem is elsősorban egy személynek szól ez a díj, hanem egy olyan közösségnek, aki az embert körülveszi és úgy tudnak együtt teremteni, alkotni valamit, amire részben a szakma, részben pedig a környezet felkapja a fejét. Mindig az az ember van reflektorfényben, aki éppen meglátszik ennek folytán és nekem most az a szerencse jutott, hogy ebbe a reflektorfénybe én kerültem be. De ez nem csak abszolút az én érdekem.”

 

KLINIKAI SZINTŰ GYERMEKELLÁTÁS

 

Dr. Dicső Ferenc hozzátette, nagy büszkeséggel tölti el, hogy a Dunántúlon is jól látható a Nyíregyházán végzett munka. A díj átvétele után, többen gratuláltak neki az országos viszonylatban is előkelő helyen álló gyermekosztályhoz. Az ellátási struktúra szerénység nélkül állítható, hogy klinikai szintű, az épület az ország egyik legjobban szervezett osztálya, a műszerezettsége is kiemelkedő és a szakmai ellátás is megfelelő, nem küzd az osztály sem nővér, sem orvoshiánnyal.

Kanócz Rita