Újabb diákolimpiai döntő

 A februári összevont labdajáték diákolimpiai döntő után ezúttal kézilabdában rendeznek finálét Nyíregyházán. A legutóbbi rendezéssel a Magyar Diáksport Szövetség maximálisan elégedett volt.

- Nagyon nyugodt vagyok, mert ha a megyében diákolimpiai döntőt rendezünk, akkor mindig minden rendben van, csak jó tapasztalataink vannak az elmúlt időszakból - mondta Dr. Bóka Loránd az MDSZ Észak-Alföldi Regionális Irodájának vezetője.

Pénteken több mint 500 középiskolás diák részvételével kezdődik a B kategóriás kézilabda diákolimpiai döntő. A versenyen szabolcsi csapatoknak is szurkolhatunk.

- Nem lesz egyszerű feladat ebben a mezőnyben győzni, mert Győrből, Debrecenből nagyon jó együttesek érkeznek. Bízunk abban, hogy a lányoknál a fehérgyarmati Deák és a fiúknál a nyíregyházi Kölcsey is eredményes lesz. Külön köszönet támogatóinknak, akik segítik a verseny lebonyolítását, így Nyíregyháza Önkormányzatának és a Szerencsejáték Zrt-nek - mondta Baracsi Endre a Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke.

A találkozókat négy helyszínen, a Bem, a Wesselényi, a Móra és a Zrínyi Tiszavasvári úti tornatermében rendezik. A nyíregyházi Kölcsey Gimnázium fiú csapata hazai környezetben szeretne jó eredményt elérni. Nehezíti a helyzetüket, hogy sokan hiányoznak majd nyelvvizsgák miatt.

- Sajnos több játékosom is hiányzik majd, mert továbbtanulás előtt állnak, és épp szombaton van a nyelvvizsga időpontjuk. Nehéz lesz őket pótolni. Szeretnénk minél előrébb végezni, de már annak is örülünk, hogy itt vagyunk a döntőben - mondta Bertáné Palatics Mária a Kölcsey Ferenc Gimnázium testnevelője.

Szombaton a csoportmérkőzéseket rendezik, vasárnap pedig a helyosztókra kerül sor.

Dankó László