Újabb bajnoki - az Ajkát fogadja a Szpari

Az Ajkát fogadja vasárnap a Nyíregyháza Spartacus. A Szpari a második helyen áll a tabellán, és szeretné megszerezni újabb győzelmét. A sérültek felépültek, de eltiltás miatt többen is hiányoznak majd a csapatból. 

Az Ajkát fogadja a labdarúgó Merkantil Bank Ligában a Nyíregyháza Spartacus. A vendégek egy éve a bajnokság egyik meglepetéscsapataként a harmadik helyen végeztek a szezon végén, idén viszont eddig csak egyszer tudtak győzni, még a negyedik fordulóban, Mosonmagyaróváron. Az elmúlt nyolc mérkőzésükön vereséget szenvedtek, legutóbb 3-0-ra kaptak ki a Kozármislenytől. Tímár Krisztián vezetőedző szerint viszont nem szabad a tabellán elfoglalt helyezésből kiindulni. 

- Az Ajka kerete alig változott nyáron, nem egy rossz csapat, így nem szabad abból kiindulni, hogy a tabellán most hol állnak. Erre felhívtam a játékosok figyelmét is, hogy a legutóbbi mérkőzésükön is sok helyzetet alakítottak ki, vereségük ellenére. Ezzel együtt győzni szeretnénk vasárnap - mondta Tímár Krisztián vezetőedző. 

Az Ajka október elején edzőváltáson esett át, Jeney Gyula munkáját Schindler Szabolcs vette át. A szakember nem először vállalt feladatot Ajkán, hiszen a 2018–2019-es bajnokságban irányításával nagy fölénnyel az első helyen végzett a csapat az NB III Nyugati csoportjában. A mieinknél Novák Csanád és Myke Ramos sérülése is rendbe jött, a védelemből viszont az eltiltott Baki Ákos biztosan hiányozni fog. Ott lehet viszont Nagy Barnabás, aki jól teljesített eddig a szezonban. 

- Fontos lenne, hogy minél hamarabb vezetést szerezzünk, az egy nyugalmat adhatna a csapatnak. Szeretnénk javítani a Vasas elleni vereség után, fontos lenne a három pont megszerzése – mondta Nagy Barnabás játékos. 

A vasárnapi Nyíregyháza Spartacus - Ajka mérkőzés 13 órakor kezdődik Balmazújvárosban.