Új zenékre „táncolnak” a vízsugarak

12 új zenével várja a Sóstóra látogatókat a zenélő szökőkút. Nyíregyháza egyik leglátványosabb turisztikai attrakciója május 9-től üzemel az Élményfürdő előtti téren, délelőtt 11-től este 22 óráig minden órában elindul egy zenei blokk, estefelé egyre bővebb a kínálat.

Gyerek, klasszikus és modern zenék, köztük magyar dalok is megszólalnak óránként a sóstói zenélő szökőkútnál, ezzel kínálva különleges élményt a látogatóknak. A programban 17 óráig 2-2, majd az estébe nyúlóan egyre több zenére táncolnak a vízsugarak, de a vetítés sem marad el este 9 és 10 órakor. Újítás, hogy 12 új, közkedvelt muzsika is bekerült a kínálatba, köztük a nyíregyházi zenekar, a Tortuga slágere is.

„Több ember szokta összedugni a fejét, illetve megkérdezzük az emberek véleményét is, hogy milyen zenéket szeretnének hallani. Igyekszünk ez alapján válogatni, mert nyilván nem korlátozódhatunk csak magyar zenékre vagy csak nyíregyházi előadók zenéjére, hanem itt egy nagyobb átlagízlést kell kielégítenünk. Igyekszünk ennek minden szegmensében megfelelni.” – emelte ki Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési igazgatója.

Maga a szökőkút mintegy 500 nm vízfelületű, a különleges látványvilágot 93 darab, víz alatti, szivattyúval megtáplált fúvókákkal, 8 darab díszvilágítással jeleníti meg. A fúvókákból kilépő vízsugarak magassága egymástól külön szabályozhatók, a vízjáték az előre felprogramozott zeneszámok ritmusára jelenik meg. A szökőkútpark a turisztikai szezon végéig üzemel aktívabban, ezt követően az időjárás függvényében körülbelül ősz közepéig működik.