Új stáb, új helyszín
A Bemben játszhatnak a férfi kosarasok.

Sitku Ernő szakmai igazgató munkáját a következő szezonban nemcsak Siska János segíti majd edzőként, hanem Gombkötő Norbert is az együttes mellett dolgozik. Utóbbi utánpótlás-edző is, így segítheti a fiatal tehetségek felnőtt együtteshez kerülését. Az NYKK 15. szezonját kezdi az élvonalban, de már új tulajdonosi rendszerben.

– A legfontosabb változás, hogy a város a Nyíregyházi Sportcentrumon keresztül 60 százalékos részben többségi tulajdonosa a nonprofit kft.-nek, az NYKK Egyesület indulási joga pedig lehetőséget ad a bajnoki nevezésre. Helyi szakemberekkel, nyíregyházi kötődésű játékosokkal képzeljük el a jövőt, és bízunk abban, hogy már rövid távon az első nyolcba kerülhetünk. Azt reméljük, a jó eredmények több szponzort hozhatnak, egy városi csapat pedig vonzóbb lehet a játékosok számára is – mondta Oláh István, a Nyíregyházi Kosárlabda Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A vezetés már megkezdte a tárgyalásokat játékosok ügyében, az pedig valószínűnek tűnik, hogy a Bujtosi Szabadidő Csarnok felújítása alatt a Bem iskolában játszik majd a csapat. Itt komoly fejlesztések várhatók, melyet pályázati forrásból szeretnének finanszírozni.

Dankó L.