Új rekord - 102 Kölcsey gól a női kézilabdások bajnoki nyitányán

SZEPA KSE–Kölcsey DSE-Nyíregyháza 18–51 (9–23)

Felsőzsolca, 100 néző,

Jv.: Gulybán, Örsi.

Kölcsey: Torkos H. – Silye V. 6/1, dr. Tilki A. 10, Kelemen G. 4/1, Katona K. 8, Katona B. 1, Hruska Zs. 8. Csere: Varga F. (kapus), Gyimesi L. 5, Tóth G. 5, Balogh D. 2, Varga D. 1, Kósa Zs. 1. Edző: Hadobás István. Kiállítások: 4, illetve 6 perc. Hétméteresek: 1/0, illetve 5/3.

Három kezdőjátékosát is nélkülözte a nyitófordulóban a Kölcsey DSE női kézilabda együttese, természetesen ennek ellenére négy pontért utaztak Felsőzsolcára. A hazaiak próbálták meglepni a nyíregyháziakat az elején emberfogással, de hamar kiderült meg vannak a válaszai a mieinknek. 0-4, majd a félidő közepén már 3-11 állt a táblán, sőt a szünetre már 14 gólos előnnyel térhetett pihenőre a Kölcsey. 

- Nagy örömömre minden játékosom komolyan vette a találkozót és a nagy különbség ellenére is koncentráltan játszottunk! Szebbnél-szebb gólokat lőttünk a végére teljesen összezuhant SZEPA ellen, a cserék is remekeltek, így végeredményben ilyen arányban is reális a sikerünk. Természetesen nem értékeljük túl a győzelmet, de azért megjegyzem, senki nem verte még ilyen nagy arányban ezt a csapatot. Torkos és Varga jól védtek a kapuban, a mezőnyben Tilki, Katona K. és Hruska ontották a gólokat, Kelemen, Silye Gyimesi és Tóth is nagyszerűen játszottak, de minden pályára lépő játékosom gólt lőtt, egy szóval nem volt gyenge pontunk! Tudjuk ennél sokkal nehezebb meccsek jönnek majd, de tudunk ennél még jobban játszani, legközelebb már vasárnap a Kazincbarcika ellen - mondta Hadobás István edző.

Győzelmével a tabella 2. fokára lépett a Kölcsey, a vesztett pontok tekintetében viszont élen áll! Az Ificsapat lekopírozta a nagyok 51 lőtt gólját 26 kapott ellenében!