Új poszton a csapatkapitány
Továbbra is száz százalékos mérleggel vezeti a bajnoki tabellát a Nyíregyháza Spartacus. A labdarúgócsapat a hétvégén 4–0-ra győzött, a következő fordulóban pedig a Putnokot fogadja.

A Felsőtárkány ellen is négy gólt rúgott a Nyíregyháza Spartacus. A csapat eddig 23 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába, és mindössze három gólt kapott. A Szpariban hetek óta jól teljesít Törtei Tamás. A védő ráadásul nem eredeti posztján, a szélen játszik, hanem belső védőként szerepel. A játékosnak tetszik az új szerepkör.

Tetszik a belső védő poszt, már korábban is játszottam itt. Még Lucsánszky Tamás javasolta, hogy próbáljuk meg beljebb, és Mátyus Jánosnál már nem először szerepelhetek ebben a pozícióban. Jól érzem itt magam, bár tudom, hogy nagyobb a felelősség, itt nem lehet hibázni, és sokkal többet kell gondolkodni meccs közben, mint szélső védőként – mondta Törtei Tamás, a Szpari játékosa.

A csapatkapitány legutóbb gólt is lőtt szabadrúgásból, egy másik alkalommal pedig a kapufát találta el. Bízik abban, hogy a Putnok ellen is lőtávolba kerülhet.

A pontrúgások nagyon fontosak a mai futballban, nekünk pedig már az előző szezonban és most is jól megy a rögzített helyzetekből, több gólt szerzünk így. Remélem, a Putnok ellen is lesz lehetőségem szabadrúgásból gólt szerezni – mondta Törtei Tamás.

Az együttes a hétvégén azt a Putnokot fogadja, melyet a Magyar Kupában ősszel egyszer már legyőzött. Igaz, akkor csak a hosszabbításban. A Szpari–Putnok meccset szombaton rendezik a Városi Stadionban, a Nyíregyházi TV pedig vasárnap felvételről közvetíti a találkozót.

Dankó László