Új mezek, új szezon, megújult csapat
Fotó: Trifonov Éva

Sajtótájékoztatóval nyitotta az idényt a Nyíregyháza Sparacus. A klub vezetésének részéről Dankó Gergő ügyvezető érintette a stadionépítést. Mivel jelenleg is zajlik a beruházás, a hazai meccseit Balmazújvárosban vívja ősszel a Szpari. Az „otthontalanság” érezteti hatását, tavaly Sényőn, Balmazújvárosban és Kisvárdán is játszott meccseket a Spartacus. A Várkerti Stadion ügyében sokáig folytak egyeztetések, de végül nem sikerült megállapodni.

- Épül a Városi Stadion, így továbbra is albérletben kell játszanunk. Nagyon várjuk már, hogy beköltözhessünk, és néhány mérkőzést majd tavasszal szeretnénk ott játszani. Hogy javítsunk az edzéslehetőségeken is, az örökösföldi edzőközpont átvételéről egyeztetünk, és szeretnénk ott fejlesztéseket végrehajtani – mondta Dankó Gergő ügyvezető.

Fekete Tivadar sportigazgató igyekezett olyan keretet és szakmai stábot összerakni, hogy egy stabil csapat legyen a Nyíregyháza Spartacus, és ne ismétlődjön meg az ami tavasszal, hogy az utolsó pillanatig izgulni kellett a bennmaradás miatt. 11 új játékos érkezett, és a saját nevelésű labdarúgók közül Cseh Norbert kapott profi szerződést. Még változhat a csapat amíg tart az átigazolási időszak.

- Ahogy befejeződött az osztályozó, egy új úton indultunk el. A legfontosabb az volt, hogy megtaláljuk a megfelelő szakmai stábot, mely sikeres lehet. Tímár Krisztián személyében egy karakteres, energikus vezetőedző vette át az együttest, aki átérzi, milyen ennél a klubnál dolgozni. A játékoskeret nagy változásokon megy keresztül. Örülök, hogy néhány komoly pedigrével rendelkező labdarúgót is sikerült szerződtetnünk, de figyelnünk kellett arra is, hogy korban is megtaláljuk az ideális összetételt. A többséggel hosszú távra tervezünk, 2-3 éves szerződéssel rendelkeznek – mondta Fekete Tivadar sportigazgató.

Tímár Krisztián vezetőedző a felkészülésről beszélt. Az edzőmérkőzéseken javuló teljesítményt nyújtott a Szpari, az NB-I-es Mezőkövesd ellen egyszer döntetlent játszott a Nyíregyháza, egyszer pedig győzött.

- A tervezett munka nagy részét sikerült elvégezni, egy jó felkészülést hagytunk a hátunk mögött. A csapatjáték felépítésében gyorsan haladtunk, így optimistán várjuk a rajtot. Sok dologban kell még előre lépni, de a játékosok fogékonyak a munkára. Minőségibb keret jött össze az előzőnél, és bízom abban, hogy a tapasztalt munkamorál fennmarad – tette hozzá Tímár Krisztián.

A játékosok közül Baki Ákos csapatkapitány és Géresi Krisztián vett részt az eseményen. Utóbbi és Nagy Dominik személyében válogatott labdarúgók érkeztek Nyíregyházára, de több korosztályos válogatottat is szerződtetett a klub.

- Rég volt ilyen erős felkészülésem, fizikálisan sokat fejlődtünk, így bizakodó vagyok. Remélem sok szurkoló látogat ki a mérkőzéseinkre, és elégedetten távoznak majd a meccsek után. Mindenki egy irányba húz a keretben, és nagyon várjuk már a rajtot – mondta Baki Ákos csapatkapitány.

A csapat a sajtótájékoztatón mutatta be új mezét is. A Macron márka piros-kék hosszanti csíkos szerelésében futballozik majd hazai környezetben a Szpari, az idegenbeli meze pedig fehér lesz. Bérletek péntektől vásárolhatók a klubirodán. A balmazújvárosi találkozókra most is indul szurkolói
busz.

- Egy jó közösséghez érkeztem, és az elvégzett munka meghozza a sikert, ebben biztos vagyok. Szeretném bizonyítani, hogy van még bennem tűz és minőség, játékommal pedig igyekszem segíteni a Spartacust – mondta Géresi Krisztián.

A csapat a hétvégén a Siófok elleni mérkőzéssel kezd.