Új légiós a kosarasoknál

Az alapszakasz első köre végén a csapatokra rövid pihenő vár a férfi kosárlabda NB-I/B-ben, majd a Hübner Nyíregyháza BS január 5-én folytatja szereplését Együttesünk már új légióssal a soraiban veszi fel a harcot a Budafok ellen.
Az új-zélandi Sioeli Vaiangina családi okokra hivatkozva a szerződése felbontását kérte. A szakmai igazgató döntése szerint a játékoscsere egyben szerkezeti váltással is jár, hiszen magasember helyett mezőnyposztra érkezik az amerikai Carlbe Lee Ervin. 
A 28 éves, 190 centiméter magas, 1-es és 2-es poszton bevethető játékos a Kansas State egyetemen végzett 2017-ben. Első európai szezonját német alsóbb ligában töltötte, onnan folyamatosan feljebb lépdelve előbb Boszniában kosarazott, majd a 2021–2022-es idényben már a szlovén első osztályban szerepelt A szlovén kupában és a bajnokságban is döntőt játszott a csapatával. Ezt követően megfordult Izraelben, a 2022–2023-as idényben pedig a ciprusi élvonalbeli APOEL színeiben 12.7 pontot, 5.4 lepattanót és 6.3 gólpasszt hozott meccsenként. Sokoldalúságát mutatja, hogy Cipruson 28 pont, 14 lepattanó és 12 gólpassz voltak a szezoncsúcsai.
Az amerikai játékos az elmúlt napokban már a csapattal edzett, januárban pedig bemutatkozhat a Cápáknál.