Új kosárpályák a Bánkiban

 

Néhány hónapja annak, hogy a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolájának tornatermét teljesen felújították. A Nyíregyházi Kosárlabdát Szeretők Közhasznú Sportegyesülete azóta igazi kosaras központot alakított itt ki, a Sunhine NYIKSE NB-II-es gárdája nem csak itt edz, hanem a mérkőzéseit is itt játssza. Most az intézmény udvarán szabadtéri B33-as pályákat alakítottak ki.

- Közel 24 millió Ft volt a teljes beruházás összege, ennek 70%-a TAO-s forrás volt, 30%-ot pedig az egyesület egyéb forrásból tett hozzá. Ez egy dupla B33-as pálya, mely alkalmas versenyek lebonyolítására is - mondta Balogh Béla a NYIKSE elnöke.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

 

Rövidesen egy 400 fős lelátót épülhet a pályák mellett és világítást kap a terület. Az elmúlt években több hasonló fejlesztés történt Nyíregyházán. Megújult a Continental Aréna, szabadtéri kondiparkok épültek és számos iskola tornaterme szépült meg.

- Ha itt egy kavicsos, töredezett pálya lenne, nem valószínű, hogy a gyerekek és a fiatalok szívesen játszanának. Így viszont van esély arra, hogy elcsábítsuk őket a telefon és a számítógép mellől - mondta Kósa Árpád a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

A fejlesztések a következő hónapokban is folytatódnak. A tervek szerint a jelenlegi NYVSC pálya helyén Atlétikai Centrum épül, lesz jégpálya és új uszoda. Utóbbi az 50 méteres versenymedence mellett egy 25 méteres tanmedencét is kap.

- Nagyon jó ütemben haladunk, Nyíregyháza példaként állhat a többi város előtt sportos életmódjával. Itt a szabadidősport nagyon erősen megjelenik és a családok sokat mozognak, ezzel pedig tesznek azért, hogy egészségesek maradjanak. A fejlesztésekkel az a cél, hogy mindezt jobb, modernebb körülmények között tehessék - mondta Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

A most átadott kosárlabda pályákat tavasztól őszig az utánpótlás játékosok mellett az iskola diákjai is használhatják. A terület egy modern akril burkolatot kapott, mely egyedülálló az országban és mivel rugalmas anyag, védi az ízületeket is.

Dankó László

Fotó: Szarka Lajos