Új csapatot kell építeni
Egy hét múlva rajtol a bajnokság a labdarúgó NB II-ben. A Nyíregyháza Spartacus kerete alaposan megváltozott a nyári szünetben. Az együttes hétfőn újabb felkészülési mérkőzést játszott.

Rezes, Heffler, Rudolf és Pölöskey góljaival 4–0-ra nyert a Szpari a Cigánd elleni felkészülési találkozón. Az újak közül ketten is gólt szereztek. A keret alaposan megváltozott a nyári szünetben, így a szakmai stábnak szinte egy teljesen új csapatot kell építenie a bajnoki rajtra.

Ötven játékossal, menedzserrel tárgyaltunk a szünetben. Nem egyszerű olyan futballistát igazolni, aki erősítést jelenthet, és megszerezhető. Több mint tíz új labdarúgónk van, szinte lecseréltük a kezdő csapatot tavalyhoz képest, de olyan állományt kellett összehozni, akikkel elérhetjük céljainkat. Úgy érzem, sikerült megfelelő embereket találni, a többi már a szakmai stábon múlik – mondta Brekk János, a Nyíregyháza Spartacus tulajdonosa.

A célkitűzés egyértelmű, az első két helyen kell végeznie a csapatnak, és fel kell jutnia az NB I-be. Nehezíti a helyzetet, hogy két 20 év alatti fiatalnak folyamatosan pályán kell lennie, a magyar játékosok iránt pedig megnőtt a kereslet. Kedden újabb játékossal kötött szerződést a Nyíregyháza Spartacus.
Holdampf Gergő Sopronban kezdte pályafutását, majd játszott Zalaegerszegen és Újpesten is, de Németországban is szerepelt rövid ideig. A fiatal labdarúgó támadó és védekező középpályásként egyaránt bevethető, korosztályos válogatott is volt. Érdekesség, hogy épp az első bajnoki forduló napján ünnepli majd 22. születésnapját. A játékossal két éves szerződést kötött a Nyíregyháza Spartacus FC.

Megállapodott a klub Tarnóczy Zalánnal is. A jövőben az ő edzői csapata irányítja majd az erőnléti edzéseket. A képzett trénerek és a játékosok munkáját egy jól felszerelt edzőterem is segíti majd. A versenykiírás miatt vasárnap rendeznék az NB II-es találkozókat, de mind a 20 klub jelezte a szövetségnek, hogy ezen szeretnének változtatni. Az időpont ugyanis nem jó a szurkolóknak, idegenbe nem tudnak elutazni, ha másnap menniük kell dolgozni. Egyelőre nem született döntés a beadványról. A Szpari szerdán újabb felkészülési mérkőzést játszik 17 órától a Városi Stadionban a Nyírbátor ellen.

Dankó László