Új burkolatot kapott a piac
A végéhez közelednek a Búza téri piac szabadtéri felületének burkolási munkálatai. A 2550 négyzetméteres vásártér 23 és fél millió forintból válik korszerűbbé. Az árusok május végén költözhetnek vissza megszokott területükre a piaccsarnok elöli ideiglenes árusítóhelyeikről.

Egy pár napig még munkások dolgoznak a Búza téri piac szabadtéri elárusítóhelyeinél, ahol április közepén kezdte meg a NYÍRVV Nonprofit Kft. a burkolási munkákat. A piac fejlesztésének ez a harmadik üteme, hiszen a munkálatok még 2013-ban kezdődtek a csarnok épületének korszerűsítésével. Eddig több mint 310 millió forintot költött a társaság azért, hogy az árusok komfortosabb körülmények között kínálhassák portékáikat. A jelenlegi beruházás során a külső piactér 2550 négyzetmétere kapott új, könnyen tisztítható és karbantartható, háromszínű térkőburkolatot.

Sárga, bordó, szürke

Kovalecz Róbert, a NYÍRVV Nonprofit Kft. piac- és vásártér üzemeltetési irodavezetője a Nyíregyházi Televízió Híradójának elmondta, a térkőburkolat három színe a közlekedési utakat jelöli. A sárga és a bordó színek a közlekedési utak, a szürke területeken pedig az árusok kapnak majd helyet.

Beseprés és döngölés

A térkövezéssel már végeztek a munkások, jelenleg az utómunkálatokon dolgoznak. Tömítik a térkövek közötti részeket, és szintbe hozzák a környező parkolókat, valamint elvégzik azok környékének karbantartási munkálatait is. Május végén az árusok visszaköltözhetnek ideiglenes helyeikről és birtokukba vehetik a felújított, befedett és térkövezett szabadtéri területet.

Mikita Eszter