Tűzesetekkel indult a hét – Nyíregyházán pincetűzhöz riasztották a katasztrófavédőket

Hétvégi ház égett Nyírturán, pincetűz volt Nyíregyházán, Tunyogmatolcson pedig egy üzlet tetőszerkezete lángolt. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.


Kigyulladt egy tizenkét négyzetméteres hétvégi ház hétfőn délután Nyírturán, az Ószőlő dűlőben. A nyíregyházi hivatásos és önkéntes tűzoltók több vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt. A tüzet feltehetően egy túlmelegedett kályha okozhatta.

Összehordott papír gyulladt meg egy nyíregyházi társasház pincéjében hétfőn este a Stadion utcában. A tüzet az ott lakóknak sikerült eloltania. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók az izzó, parázsló részeket eltávolították, majd a füsttel telítődött épületrészeket túlnyomásos ventilátorral átszellőztették. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Százötven négyzetméteres üzlethelyiség tetőszerkezete gyulladt ki az esti órákban Tunyogmatolcson, a Széchenyi utcában. A fehérgyarmati, a mátészalkai hivatásos tűzoltók hat vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét végzett. Személyi sérülés nem történt, a lángok feltehetően elektromos zárlat miatt csaphattak fel.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság