Turizmus Világnap – Ingyenes belvárosi sétát szerveztek Nyíregyházán

Szeptember 27-e a Turizmus Világnapja. Nyíregyházán egy különleges programmal készültek a jeles alkalomra, a nap folyamán egészen a késődélutáni órákig vezetett belvárosi sétára hívták az érdeklődőket, melynek keretein belül a nyíregyháziak és az ide érkező turisták megismerhették a város nevezetességeit, zöld parkjait, hangulatos tereit és egy virtuális időutazásban is részt vehettek.

 

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének kezdeményezésére 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepeljük a Turizmus Világnapját. Ezen a napon Nyíregyházán is egy izgalmas programmal várták az érdeklődőket, hogy együtt fedezzék fel a város gazdag örökségét és kulturális sokszínűségét.

– Most egy különleges, virtuális időutazással egybekötött belvárosi sétával készültünk. A program során az idelátogatók megismerhetik Nyíregyháza hangulatos tereit, zöld parkjait, patinás épületeit, miközben egy szakmailag nagyon felkészült idegenvezető mesél Nyíregyháza történelméről, történetéről, kicsit megspékelve sztorikkal, kulisszatitkokkal, anekdotákkal. Ennek a programnak talán a legérdekesebb része a virtuális időutazás, amely során egy VR-szemüveg segítségével a látogatók visszarepülhetnek az 1900-as évek eleji Nyíregyháza életébe és ott átélhetik az akkori események, illetve történések hangulatát – mondta el Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Minden város önállóan dönti el, hogyan kívánja megünnepelni a Turizmus Világnapját, és milyen jelentőséget tulajdonít neki. A Nyíregyházi Tourinform Sóstógyógyfürdő munkatársai azt vallják, hogy a koronavírus-járványt követően, ma különösen fontos ez az összefogás a turisztikai szakmában, hiszen felhívja a figyelmet a turizmus pozitív hatásaira. Nyíregyháza számára ez a nap lehetőséget kínált arra, hogy népszerűsítse a várost, ezúttal a belváros vonzerejét az utazók számára. A vezetett séta alkalmával a résztvevők betekintést nyerhettek Nyíregyháza kulturális és természeti örökségeibe is.