Túl négyszáz meccsen
Több mint 400 találkozót rendeztek már ősszel az Intersport Városi Kispályás labdarúgó bajnokságban. Idén rekordszámú, 117 csapat vesz részt a sorozatban. Novemberben már indul a teremszezon, még jelentkezhetnek együttesek.

Kilenc új együttes is nevezett idén az Intersport Városi Kispályás Bajnokságba, és bár voltak visszalépők, így is megdőlt a korábbi 113 csapatos rekord, és ezúttal négy gárdával több van a csoportokban, mint egy éve.

Amikor átvettem a bajnokság szervezését, 80–90 csapat volt, most pedig már 117 együttesnél tartunk. Vannak lemorzsolódások, de több új gárda érkezik, mint amennyi megszűnik, így folyamatosan nő a létszám. Abban bízom, 1-2 éven belül 130 fős lehet a bajnokság – mondta Dajka László főszervező.

Örömteli, hogy egy diákokból álló együttes is jelentkezett, és veretlenül is állnak csoportjukban. A legfiatalabb labdarúgó 15 éves, míg az öregfiúknál több olyan focista is van, aki már elmúlt hatvan.
Az időjárás eddig kegyes volt a kispályás bajnokság résztvevőihez, mindössze egy forduló maradt el eső miatt. A héten viszont többet is törölni kell, ám október végéig pótolják az elmaradt találkozókat. Jelenleg már több mint 400 meccset vívtak az együttesek, és sportszerűek a találkozók. A szabadtéri szezon után novemberben indul a Téli Terembajnokság, melynek helyszíne a Bem iskola tornaterme lesz. 50 csapat nevezhet, még van négy kiadó hely, de csak azok indulhatnak, akik a szabadtéri bajnokságban is részt vesznek. A terembajnokságot egy Szuperdöntő zárja a jövő év elején.

Dankó L.