Tudta, hogy hétfőn a nyíregyházi repterén járt a miniszterelnök?
Orbán Viktor miniszterelnök beszáll a Magyar Honvédség Airbus H-145M típusú helikopterébe az Adaptive Hussars 2023 országos hadgyakorlat idején, 2023. november 13-án. (Fotó: MTI/ Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn ellátogatott az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlat helyszíneire. A nyíregyháziaknak és persze azoknak is, akik valaha jártak már a reptéren, feltűnhetett, hogy a miniszterelnök látogatásáról készült összefoglalóban a MH Bocskai 11. Páncélozott Lövészdandár katonái mögött, a Tréner Kft. flottája is látható. Nem csoda, mert a kelet-magyarországi katonákkal itt találkozott Orbán Viktor, és a honvédelmi miniszter.  

A kormányfő Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Böröndi Gábor, a Honvéd Vezérkar főnöke társaságában indult Kelet-Magyarországra, ahol az ország védelmi képességeit tesztelő, több ezer katonát megmozgató műveletek folynak. Orbán Viktor előzőleg meghallgatta a katonai vezetők jelentését a hadgyakorlat eddigi tapasztalatairól.

Nézze meg a miniszterelnöki látogatásról készült videót! Ön is felismeri a repteret?