Tudja, mit ebédel ma? – Hangolódjon velünk a tegnapi nap fogásaival!
Szombaton a Népi ízek találkozójával vette kezdetét a Tirpák Fesztivál.
A szombati menüben a főzőcsapatok készítettek például tengeridarával töltött káposztát, hagymás-ropogós csülköt, toroskáposztát, de volt vadpörkölt, körmös-csülkös pacal, strudli, lapcsánka, kapros harcsagombóc túrós csuszával, birkás töltött, szabolcsi-szatmári töltött káposzta, ludaskása és tarhonyás tanyasi birkapörkölt is.
A különlegesebb ételek közül a kolompérral (krumpli) berántott bivalypaszuly, a bundásbokri házinyúl murokkal, kukoricakásával, rókagombával, a mákosgubás krémleves, a sous vide tarja baconös hagymás raguval, és a lángosos csirketorony került az asztalokra.
Az édességet kedvelőknek tirpák gyümölcsös süteményeket, almás, meggyes és mákos réteseket, almás porlóst, görhét, szilvás habost és csörögét is kínáltak kóstolójegy ellenében.
Válogatásunkban visszanézheti a szombati nap legínycsiklandozóbb falatait, és azt is eláruljuk, ma is érdemes lesz a Kossuth térre látogatni!
A fotókat Trifonov Éva és Kohut Árpád készítette.