Tripla dupla év végére – Napi 2 közönségkedvenccel lepi meg nézőit a teátrum

Tripla dupla év végére – Napi 2 közönségkedvenccel lepi meg nézőit a teátrum
Fotó: Móricz Zsigmond Színház

Ahogy az elmúlt években, ezúttal is minden várakozást felül múlva alakultak a Móricz Zsigmond Színház látogatottsági és bérleteladási adatai.

A Krúdy kamaraszínpadi bérletek számát illetően azt hittük, már nem lehet tartani a növekedés ütemét, de a nézőink, ezúttal is ránk cáfoltak – mondta Kirják Róbert, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház igazgatója azzal kapcsolatban, hogy az idén 15 százalékkal nőtt, 3 év alatt pedig közel megduplázódott a Krúdy kamaraszínpadi bérlettel rendelkezők száma.

2019-ban felnőtt bérleteseink, a tavalyi év rekordjához képest, még 94-gyel lettek többen. Nagy örömünkre, 7 százalékkal emelkedett az ifjúsági bérletesek száma is. Társulatunk közel 111 000 fizető néző előtt játszott, mely az előző évhez képest 6 százalékos emelkedést jelent. A nettó jegybevétel 20 százalékkal emelkedett a tavalyi 20 és a tavalyelőtti 30 százalékos növekedés után. Szinte minden bemutató nagy közönségkedvenc lett, de az Oscar végig hódított az évben, a Nagyszínpadon és a Krúdy Kamarában összesen 32 teltházas előadáson.

Évvégi díjözön

2019 év végén több díjat is kapott a színház, illetve kaptak a társulat tagjai. Bárány Frigyes, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művésznek, örökös tagunknak, életművéért a Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti-díjat adományozott. Kovács Katalin, súgó munkatársunk, a Megyei Príma-díjátadón különdíjas lett, Áts Zoltán, a teátrum fővilágosítója pedig Magyar Teátrum Díjban részesült. A Móricz Zsigmond Színház a Magyar Marketing Szövetség Marketing Diamond Awards megmérettetésén elnyerte a fődíjat, „Az év marketingaktív vállalkozása 2019” címet, és kiemelkedő teljesítményével 5 Marketing Gyémánt-díjat is. Nívós szakmai elismerést kapott: Ügyfél-elégedettségi program kategóriában, Komplex látogató-elégedettségi programunk, Márkaépítés kategóriában: Móricz Zsigmond Színház, mint márka, Online felületen futó kampányok kategóriában 2019/20-as online bérletkampányunk. Marketing Gyémánt-díjas lett a Rózsakert Szabadtéri Színpad programsorozata, a Zenés VIDOR Nyár, valamint a VIDOR Fesztivál is, melyeket már javában szervezzük: nyilvánosságra hoztuk a versenyfelhívást a színházak között, és már érkeznek is a jelölések.

Vidám bérlet a karácsonyfa alá

Igyekeznie kell, aki igazi élménnyel szeretné meglepni szeretteit karácsonyra, mert az első hetekben 296 db már el is fogyott a Vidám bérletekből, tovább növelve a bérletesek táborát. Ezúttal három előadás kapott helyet a bérletben: a 9-től 5-ig, a Tanár úr kérem és a Sógornők. Az első egy magyarországi ősbemutató: a nagyszabású musical a Broadway és a WestEnd hosszú szériái után érkezett Magyarországra – először hozzánk, a Móricz Zsigmond Színházba. A Tanár úr kérem Karinthy kortalan remekműve, zseniális látképe a diáklét szépségeiről és borzalmairól vadonatúj, különleges feldolgozásban, egy vagány, szemtelen zenés játékban látható. A harmadik vígjáték egy kortárs kanadai író alkotása, a Sógornők, amit Horváth Péter állít színpadra. Aki nagyon siet, még kaphat jó helyeket, és meglepheti karácsonyra párját, szeretteit Vidám bérlettel.

A színház ünnepi meglepetése: dupláz a 9-től 5-ig és az Oscar is

A tavalyi évhez hasonlóan ebben az évben is igyekeztünk a beteg és fogyatékkal élő gyermekek karácsonyát szebbé varázsolni, ezért idén ismét ellátogattunk ünnepi, zenés produkciónkkal a Jósa András Oktatókórházba.

Nézőinknek, karácsonyi ajándékként, év végére két saját előadásunkat, a 9-től 5-ig című nagysikerű musicalt és az évben végig hódító Oscart – a nagy érdeklődésre való tekintettel, megduplázott időpontban is műsorra tűzzük. A két ünnep közötti vendégprodukciókra szintén alig pár nap alatt elkeltek a jegyek, Sütő András lélekmelegítő művének színpadi változata, az Advent a Hargitán, a Váci Dunakanyar Színház, a Zenthe Ferenc Színház és a Móricz Zsigmond Színház koprodukciójában már az eredeti időpont mellett, a később kiadott délutáni időpontban is teltházas lett.

Természetesen nem kell szomorkodni a színházkedvelő közönségnek, az új évben is folyamatosan színes és izgalmas darabokkal várja a Móricz Zsigmond Színház a nézőket! Januárban például Ödön von Horváth: Mesél a bécsi erdő című bérletszünetes előadására, vagy a Manna Produkció Mary és Max csodaszép történetére a Krúdy Kamarában még néhány jegy kapható. Februárban pedig újra lesz Táncfarsang és közkívánatra Verebes István rendezését, a Színházi bestiákat is újra műsorra tűzzük. Bemutatjuk jövő évben az Ezeregyéjszaka című gyermek nagyszínpadi előadásunkat, a Púpos lovacska pedig a Művész Stúdióban várja a legkisebbeket. A nagyszínpadon Szőcs Artur rendezésében az Úri Muri és a Sógornők látható majd, a Kamarában a Várj, míg sötét lesz az évad záró előadása majd.

A Móricz Zsigmond Színház vezetősége és a társulat valamennyi tagja nevében, ebben az évben is megköszönjük bérleteseink bizalmát, hűségét, valamennyi nézőnknek az év minden napján érezhető, a Teátrum és a társulat iránti szeretetét.

Áldott, békés Karácsonyt és színházi élményekben gazdag, boldog Új évet kívánunk valamennyiüknek!

 

Forrás: Móricz Zsigmond Színház