Triatlon Karácsony
Idén is megrendezték a Triatlon Karácsonyt a Kodály Zoltán Általános Iskolában. Volt mit ünnepelni, hiszen több sportágban is diákolimpiai bajnoki címeket szereztek az intézmény tanulói. Az országos iskolai rangsorban a 8. helyen végzett az iskola.

Több mint húsz évvel ezelőtt indították el a Kodály Zoltán iskolában a triatlon szakkört. Azóta minden héten rendszeresen mozognak a diákok tanórán kívül is, sőt a versenyzők folyamatosan edzenek. Az eredmények nem maradtak el idén sem. Több országos diákolimpiai döntőn vehettek részt a gyerekek. Úszásban az első helyen végzett a csapat, és a mezeifutó fináléban is szépen szerepeltek. Majd következett a kéttusa és a triatlon.

Kéttusában mindössze egy másodperccel csúsztunk le a dobogóról, triatlonban viszont négy érmet is szereztünk. Egy arany, két ezüst és egy bronz került a gyerekek nyakába – mondta Juharos Gábor testnevelő.

Az eredményeket minden évben egy játékos vetélkedővel ünneplik a gyerekek. Van olyan, ahol a család minden tagja triatlonozik.

Van, ahol egy családból három gyerek is bajnoki címet szerzett, de olyan is akad, ahol a legkisebb, a negyedik testvér még csak óvodás, de már néha eljön a szakkörre, hogy elmondhassa magáról, hogy ő is triatlonozik – mondta Kisgáti Istvánné testnevelő.

Az iskola a legutóbbi országos rangsorban a sporteredményei alapján az előkelő nyolcadik helyen végzett. Kérdésessé vált viszont a duatlon diákolimpia jövője. Első körben törölte a szövetség a programból, ám legutóbb Balogh Gábor elnök azt mondta, felülvizsgálják a döntést.

Dankó L.