Továbbra is elsődleges a 60 év felettiek oltása
Fotó: Szarka Lajos

A folyamatosan érkező vakcinaszállítmányoknak köszönhetően napról napra emelkedik a beoltottak száma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is.

A Megyei Oltási Munkacsoport az oltási tervnek megfelelően folyamatosan koordinálja a megérkezett szállítmányok elosztását, a kórházi oltópontok és a háziorvosok feladatvégzésének a támogatását – számolt be Román István kormánymegbízott, a Megyei Oltási Munkacsoport vezetője a keddi, online értekezlet után. 

A kormánymegbízott tájékoztatott: továbbra is elsősorban a 60 év feletti honfitársaink oltásának a megvalósítása zajlik. A háziorvosok delegálásának megfelelően a kórházi oltópontokon a hét első felében a Sputnyik védőoltást kapják meg regisztrált időskorúak, a hét második felében Pfizer/Biontech oltóanyagok beadására fog sor kerülni. A hét második felében a háziorvosi rendelőkben elsősorban Sinopharm ismétlő oltásokra és új AstraZeneca oltásokra fog sor kerülni. 

A kormánymegbízott ismételten kiemelte az oltás fontosságát, mivel jelenleg egyedül ez ad védettséget a vírusfertőzéssel szemben. A növekvő regisztrációs kedv az oltóanyagok melletti bizalmat fejezi ki. Aki még nem tette, regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon, hogy mihamarabb részesülhessen az oltásból.

A Megyei Oltási Munkacsoport vezetője kiemelte: A cél az, hogy minél hamarabb a lehető legtöbb honfitársunkat beoltsuk, így védve mindenki, leginkább az idősebb korosztály egészségét. Végezetül Román István megköszönte a védekezésben, oltásban részt vevők munkáját, s mindenkit a járványügyi szabályok betartására kért, hogy a fertőzés továbbterjedését meg lehessen előzni.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal