Tovább küldte az osztálytársáról készült meztelen képeket, bíróság elé kellett állnia

A Nyíregyházi Járásbíróság 2019. október 25-én gyorsított eljárásban 1 évre próbára bocsátotta fiatalkorú B.K.K. vádlottat gyermekpornográfia bűntette miatt és elrendelte pártfogó felügyeletét.

A tényállás szerint a vádlott és a sértett egy Szabolcs megyei általános iskola 8. osztályos tanulói voltak. 2018. júniusában a sértett interneten keresztül megismerkedett egy román állampolgárságú ismeretlen férfival, akinek a kérésére meztelen képeket és videót készített magáról és azokat elküldte neki. Miután 2019. márciusában megszakadt a kapcsolat közöttük, ezt a lány elmesélte az osztálytársainak. Később a vádlott is kapcsolatba került ugyanezzel a férfival messengeren, aki továbbította neki a sértettől kapott képeket és videófelvételt. Ezeket a vádlott megmutatta és átküldte több osztálytársának is.

Az ismeretlen férfival szemben külön eljárás van folyamatban.

A bíróság a pártfogó felügyelet elrendelésével kötelezte a fiatalkorú vádlottat, hogy meghatározott időközönként egy kijelölt pártfogó előtt jelenjen meg, vele a kapcsolatot tartsa. Ennek célja, hogy elősegítse a vádlott nevelését, társadalmi beilleszkedését és megakadályozza, hogy újabb bűncselekményt kövessen el.

Az ítélet jogerős.

 

Forrás: Nyíregyházi Törvényszék