Történelmi lehetőség előtt a röplabda

Jelképesen egy röplabdát nyújtott át dr. Kovács Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkárnak. Régi vágyuk teljesült a röplabdásoknak azzal, hogy a látvány csapatjátékok közé bekerült a sportág. Mindez a vidéki nagy bázisoknak, mint a kaposvári, békéscsabai vagy a nyíregyházi komoly segítséget jelent. Komoly segítséget jelent a Magyar Röplabda Szövetségnek is.

További képekért kattintson a fotóra!

Ez egy óriási dolog, de nagy feladat is. Július elején rendkívüli ülést tart a Röplabda Szövetség Közgyűlése a TAO miatt szükséges alapszabály módosítások bevezetése miatt, mert kaptunk egy olyan lehetőséget, hogy szeptember 15-ig pályázhatunk. Szeretnénk eredményekre váltani, és vállaltunk feladatokat. Népszerűsítjük a sportágat, szeretnénk emelni a játékosok számát, és természetesen eredményességben is előre lépést várunk. Ehhez óriási segítséget adhat a TAO – mondta dr. Kovács Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke.

A szövetség elkészítette a röplabda sportfejlesztési programot, mely stratégiai lépéseket is tartalmaz. Jelenleg az ország több mint 200 klubjában illetve az iskolai csapatokban 14500 gyerek röplabdázik. A TAO-körbe kerüléssel komoly fejlesztés valósulhat meg az utánpótlásnevelésben.

További képekért kattintson a fotóra!

Nagy lehetőség ez a sportágnak, hiszen az utánpótlás nevelést tudja segíteni ezáltal. Versenyeztetés, edzőtáborozás, eszközfejlesztés és képzés is megvalósulhat, és fejleszthetők a létesítmények is. Ez az élsportnak, az utánpótlás nevelésnek és a szabadidősportnak is kedvező – mondta dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Az már eldőlt, hogy a következő évben a női bajnokság átalakul, és a lebonyolítás kétszer hat csapatos Szuperliga rendszerben zajlik, és bevezetik a nevesebb bajnokságokban már használt statisztikai rendszert. Az eredmények az elmúlt esztendőben sokat javultak, a női válogatott ismét kijutott az Európa-bajnokságra, és több csapat is jól szerepelt a nemzetközi kupákban. A Fatum Nyíregyháza ősztől a CEV Kupában indul, és első ellenfele vagy a belga vagy a holland bajnok lesz.

Dankó László
Fotó: Szarka Lajos